AFAD, 1250 Personel Alacak!

İçişleri Bakanlığı, AFAD bünyesinde görev yapacak 1250 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Arama ve kurtarma teknikeri ile teknisyeni kadroları için başvurular 5 Kasım'a kadar kabul edilecek.

AFAD, 1250 Personel Alacak!

AFAD, 1250 Yeni Personel Alıyor: Arama ve Kurtarma Uzmanları Başvuruya Davet Ediliyor

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet ve acil durum yönetimi alanında istihdam sağlamak üzere yeni bir personel alım ilanı yayımladı. AFAD, Türkiye genelindeki taşra teşkilatlarında görev yapacak 1250 sözleşmeli personel alımı yapacak. İlgili pozisyonlar, arama ve kurtarma alanında uzmanlaşmış tekniker ve teknisyen kadrolarını kapsıyor.

Alım Detayları ve Başvuru Süreci

Başvurular, AFAD’ın taşra teşkilatında istihdam edilecek 77 arama ve kurtarma teknikeri ile 1173 arama ve kurtarma teknisyeni pozisyonları için açıldı. Adaylar, belirli mevzuat şartlarına uygun olarak düzenlenecek olan giriş sınavına katılacaklar. Bu alım, özellikle afet bölgesindeki hızlı müdahale ekiplerinde görev almak isteyen profesyonellere önemli bir fırsat sunuyor.

Başvurular, 5 Kasım 2023 tarihine kadar kabul edilecek. İlgilenen adayların başvurularını belirtilen tarihe kadar tamamlamaları gerekiyor. Detaylı başvuru koşulları ve sınavla ilgili bilgilere AFAD’ın resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

AFAD, Deprem ve Diğer Afetlere Hazırlık İçin Personel Takviyesi Yapacak

Afet ve acil durum yönetimi, her geçen yıl artan doğal felaketlerle daha da önem kazanıyor. Özellikle Türkiye gibi sık sık depremler ve diğer doğal afetler yaşayan bir ülkede, arama-kurtarma ekiplerinin rolü kritik bir hale geliyor. AFAD, bu alanda görev yapacak uzman personelleri kadrosuna katmayı hedefliyor.

Başvuru süreci ve sınav hakkında detaylı bilgi almak ve başvurunuzu gerçekleştirmek için AFAD’ın resmi web sitesi üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

KAYNAK: (İLKHA)