Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğü operasyonlarla bir kez daha suç odaklarının peşine düştü.
Bursa merkezli olarak 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, kamuoyunda "Çirkinler", "Daltonlar" ve Nurettin Yıldız’ın liderliğini yaptığı organize suç gruplarına yönelik kapsamlı baskınlar gerçekleştirildi.
Yıldırım ilçesinde meydana gelen kundaklama, Nilüfer’deki silahlı saldırı ile çok sayıda tehdit olayına karıştığı belirlenen şüpheliler kıskıvrak yakalandı. Adli mercilere sevk edilen 15 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Gemlik’te silah ticareti yaparken yakalandı
Öte yandan, operasyon kapsamında Gemlik ilçesinde ruhsatsız silah ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi daha gözaltına alındı. Zanlının üzerinde ve adresinde yapılan aramalarda çok sayıda tabanca ve mühimmat ele geçirildi. Şüpheli, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cephanelik gibi evler
Operasyonlarda toplamda 10 tabanca, 2 av tüfeği, bir havalı tüfek ve çok sayıda mermi ele geçirilirken, suç örgütlerinin silahlı eylem hazırlığında oldukları değerlendirildi. Ele geçirilen silahların balistik incelemeye gönderildiği öğrenildi.
Gözdağı niteliğinde operasyon
Bursa Emniyeti’nden yapılan açıklamada, suç örgütlerine yönelik kararlı mücadelenin süreceği vurgulanarak, halkın huzurunu tehdit eden yapılanmaların kökünün kazınacağı belirtildi.
KAYNAK: İLKHA
