Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde doğada nadir görülen yaban keçileri, vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
İlçeye bağlı Eskibağlar köyü çevresinde ortaya çıkan yaban keçileri, bir süre sürü halinde dolaşarak yiyecek aradı. Doğal yaşam alanlarında görüntülenen keçiler, çevreden geçen vatandaşların ilgisini çekti.
Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, yaban keçilerinin kayalık arazide hareket ettiği ve beslenmek için yiyecek aradığı görüldü.
Bir süre bölgede kalan yaban keçileri, daha sonra sarp kayalıkların arasına ilerleyerek gözden kayboldu.

Avlanmalarına ağır ceza
Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan yaban keçileri, Türkiye’de koruma altındaki yaban hayvanları arasında yer alıyor. Kaçak avcılıkla mücadele kapsamında, yaban keçilerinin izinsiz avlanması halinde yüksek miktarda idari para cezası uygulanıyor.
Çermik’te görüntülenen yaban keçileri, bölgenin doğal zenginliğini bir kez daha ortaya koyarken, yaban hayatının korunmasının önemini de gözler önüne serdi.
