Sıcaktan Bunalan Çocuklar Çareyi Süs Havuzunda Buldu

Diyarbakır’da hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasıyla birlikte kentte bunaltıcı sıcaklar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle çocuklar serinlemek için parklardaki süs havuzlarına yöneldi.

Sıcaktan Bunalan Çocuklar Çareyi Süs Havuzunda Buldu

Diyarbakır’da etkisini sürdüren sıcak hava dalgası yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor. Gün içerisinde termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği kentte vatandaşlar gölgelik alanlara sığınırken, bazı çocuklar ise serinlemek için farklı yöntemlere başvuruyor.

Öğle saatlerinde sıcaklığın en yüksek seviyelere ulaştığı anlarda Anzele Parkı’na gelen çocukların süs havuzuna girerek serinlemeye çalıştığı görüldü. Kavurucu sıcaklardan bunalan çocuklar, suyun içinde vakit geçirerek sıcak havanın etkisinden uzaklaşmaya çalıştı.

Kent genelinde parklar, ağaç gölgeleri ve serin alanlar vatandaşların en çok tercih ettiği noktalar arasında yer alırken, uzmanlar ise özellikle öğle saatlerinde güneş altında uzun süre kalınmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan süs havuzlarının yüzme veya serinleme amacıyla kullanılmasının sağlık ve güvenlik açısından çeşitli riskler taşıdığı belirtilirken, ailelerin çocuklarını bu konuda bilinçlendirmesi gerektiği ifade ediliyor.

Meteorolojik verilere göre sıcak hava etkisini önümüzdeki günlerde de sürdürecek. Yetkililer, vatandaşların bol sıvı tüketmeleri ve günün en sıcak saatlerinde mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulunuyor.