Sosyal Konut Uyarısı: Dolandırıcılara Dikkat!

81 ilde yapılacak 500 bin sosyal konut projesi öncesinde dolandırıcılar yeniden sahneye çıktı. TOKİ, henüz başlamayan başvuru süreci üzerinden sahte sitelerle para toplayan kişilere karşı vatandaşları uyardı. Başvurular yalnızca e-Devlet ve yetkili bankalar üzerinden yapılabilecek.

Sosyal Konut Uyarısı: Dolandırıcılara Dikkat!

81 ilde hayata geçirilecek 500 bin sosyal konut projesi daha başlamadan, fırsatçı dolandırıcılar vatandaşları hedef almaya başladı. Henüz resmi başvuru süreci açılmadan, sosyal medya ve sahte internet siteleri üzerinden “erken kayıt” ya da “ön başvuru ücreti” bahanesiyle para talep eden dolandırıcılara karşı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) uyarı yayımladı.

TOKİ’nin açıklamasına göre, sosyal konut projesi başvuruları 10 Kasım’da başlayacak ve 19 Aralık’a kadar devam edecek. Başvuru işlemleri yalnızca e-Devlet, Ziraat Bankası, Halkbank ve Emlak Katılım Bankası aracılığıyla yapılabilecek.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için resmi kurumlar dışındaki hiçbir kişi veya internet sitesine ödeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan TOKİ, “Resmî duyurular dışında hiçbir başvuru kanalı geçerli değildir” ifadelerini kullandı.

Başvuru bedeli 5 bin lira olarak belirlenirken, kampanyadan 18 yaşını doldurmuş ve son 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler yararlanabilecek.

Projede ayrıca bazı özel kontenjanlar da ayrıldı. Şehit aileleri, gaziler ve engelli bireyler için yüzde 5, emekliler ve 18-30 yaş arası gençler için yüzde 20, üç ve üzeri çocuk sahibi aileler için ise yüzde 10 oranında kontenjan uygulanacak.

TOKİ, vatandaşların güvenliği için yalnızca resmî internet adresleri ve doğrulanmış sosyal medya hesaplarının takip edilmesi gerektiğini hatırlatarak, dolandırıcılara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.