Yenişehir’de Altyapı Sorunları Yağmurla Beraber Gün Yüzüne Çıktı
Yenişehir ilçesinde dün kısa süreli etkili olan yağış, altyapı eksikliklerinin ne denli ciddi olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Mahalle sakinleri, her yağmur sonrası yaşanan su baskını ve çamur birikimi nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.
Mahalle sakinlerinden biri, “Kış mevsimi daha başlamadan yollar su altında kaldı. Kaldırımlar sökük, yollar göle döndü. Bu durumda yağışlar arttığında ne olacak?” diyerek yaşanan sıkıntıyı dile getirdi.
Yağmur sonrası oluşan su birikintilerinin, tıkanan mazgallardan kaynaklandığını söyleyen vatandaşlar, “Mazgalların düzenli olarak temizlenmesi ve altyapının güçlendirilmesi gerekiyor. Yoksa kış aylarında yaşanacak yağışlarda sorunlar daha da büyür.” ifadelerini kullandı.
Yenişehir sakinleri, yetkililerin bu soruna hızlıca müdahale etmesini ve altyapı çalışmalarını hızlandırmasını bekliyor. Belediye ve ilgili kurumlardan ise konuya dair açıklama yapılması talep ediliyor.
