?>

43 yaşındaki kadın 20 yıl sonra çocuk sahibi oldu

Diyarbakır'da yaşayan 43 yaşındaki kadın, 20 yıllık evliliğinde 25 başarısız tüp bebek denemesinden sonra çocuk sahibi oldu.

Diyarbakır - 11 ay önce

Adalet-Murat Güven çifti, 20 yıllık evliliklerinde çocuk sahibi olamayınca tedavi almaya karar verdi. Güven çifti, bu süre zarfında Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya illerinde başvurduğu kliniklerde aldığı tedaviler ve 25 tüp bebek denemesi olumsuz sonuçlandı.

Güven çifti, son bir kez Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e başvurdu. Çoksüer, 43 yaşındaki Adalet Güven'e teşhisi koyduktan sonra önce psikolojik destek sundu, daha sonra aşama aşama tedavi işlemini yaparak 20 yıl sonra başarılı sonuç alındı. Prof. Dr. Hakan Çoksüer, hastanın ileri yaş ve ileri derecede yumurta tembelliği nedeniyle kendilerine geldiğini, daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya'da tedavi denemesi yapıldığını ve 25 başarısız tüp bebek denemesinden sonra kliniklerine geldiğini söyledi. Hastaya daha önce histereskopi ve birçok uygulama yapıldığını, çoğu işlemlerin tüp bebek uygulaması esnasında iptal olduğunu belirten Çoksüer, “Yumurtaların kalitesiz ve zayıf olmasından dolayı tüp bebek uygulaması yapılmamış. Bazı merkezlerde hastaya erken menopoz teşhisi konulmuş. Bazı merkezlerde yumurtaların kalitesi çok zayıf olduğu söylenmiş. Bazı merkezlerde döllenme problemi olduğu söylenmiş ve bazı merkezlerde ise tüp bebek yapılmış ama başarısız olmuş” dedi.

“Hastaya hemen tüp bebek tedavisine geçmedik, önce hastaya ön tedavi uyguladık” Hastanın kliniklerine geldiğinde ciddi anlamda psikolojik sıkıntısı olduğunu aktaran Çoksüer, şöyle konuştu:“Biz, önce bunu detaylı konuştuk ve en önemlisi güven olduğunu söyledik. Hastayı muayene ettiğimizde FH hormonlarının çok ileri derecede yüksekti. AMH hormonu düşük olarak izlenmişti. Bize rahim duvarı da ince olarak geldi. Hastamızı tedaviye aldık. İlk önce yumurtalıklarını aktive etmek için eksozom tedavisi, her iki yumurtayı PRP ağırlıklı tedavi yaptık. Beraberinde akupunktur ve fitoterapi uygulaması yaptık. Yumurtalıkların aktivitesini artırmaya çalıştık. Belli bir tedavi uygulamasından sonra artık hastaya tüp bebek uygulaması yapabileceğimizi söyledik. Hastaya hemen tüp bebek tedavisine geçmedik. Önce hastaya ön tedavi uyguladık.”

Tüp bebek uygulamasından sonra düşük dozda ilaç verdiklerini söyleyen Çoksüer, “Amacımız, yumurta kalitesinin bozulmaması ve elde edeceğimiz yumurtaların döllenme kapasitesinin artırmak için bu uygulamaları yaptık. Beraberinde daha iyi döllenmesi için piezo elektrik uygulama yaptık, döllenme şansını artırdık. Daha sonra iyi kalitede embriyomuz oluştu. Embriyo oluştuktan sonra durum transfer aşamasına geldi. Transfer esnasında da öncesi ve sonrasında akupunktur uygulaması yaptık” şeklinde konuştu.
Hastanın ilk test yaptığında kendilerine ağlayarak bilgi verdiğini kaydeden Çoksüer, “‘Hocam testim pozitif, acaba bir yanlışlık olabilir mi?' Hasta, gözyaşlarına boğuldu. Bize bildirdi, bende de mutluluk gözyaşları oluştu. Hasta, bir hafta sonra gebelik kesesini görmek için geldi. Bir hafta sonra gördük, o mutluluk anını görmek müthiş bir duyguydu. 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdık. O kalp atışı ve hastanın şu söylemi beni çok etkiledi. ‘Bu kalp atışı hayatımda görebileceğim en güzel ses, bebeğimin kalp atışını duymaktı.' Buna tanıklık etmekte mesleğimizin en güzel duygusal anlarındandır” diye konuştu.
Hasta Adalet Güven ise, 20 yıllık evli olduğunu, 20 yıl boyunca çocuğu olmadığını dile getirdi. İstanbul, Ankara, Diyarbakır'da doktorlara gittiğini belirten Güven, “Çare bulamadık. En son Hakan hoca ile tanıştık. 25'inci tüp bebek denemesi. Umutsuzdum, Hakan hoca zorla tedavi başlattı. Her gelişimde umutsuzdum, ağlıyordum, psikolojim bozuluyordu. Hakan hocanın hatırını kırmadım, çocuğumuz dünyaya geldi” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

43 yaşındaki kadın 20 yıl sonra çocuk sahibi oldu

2025-01-13 14:08 - Diyarbakır

İhtiyaç sahiplerine yönelik destek ödemeleri yükseltildi

2025-01-12 18:45 - Ekonomi

Çanakkale’de bazı feribot seferleri iptal edildi

2025-01-07 14:51 - Güncel

Tüketiciyi aldatan reklamlara ceza verildi

2025-01-09 19:20 - Ekonomi

17 ilde PKK/KCK operasyonu: 65 gözaltı

2025-01-07 11:36 - Asayiş

Bakan Fidan, Suudi Arabistan'da Suriye konulu toplantıya katıldı

2025-01-12 18:50 - Dünya

Samsun Havalimanı'ndan 1,5 milyon yolcu taşındı

2025-01-10 00:32 - Güncel

Diyarbakır'da Enerji Verimliliği Haftası etkinliklerle kutlandı

2025-01-10 19:21 - Diyarbakır

Lübnan Başbakanı Şam'a resmi ziyarette bulunacak

2025-01-08 04:05 - Dünya

Şam Havalimanı uluslararası seferlere açıldı

2025-01-07 17:42 - Dünya

İlgili Haberler

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır