?>

6 Şubat Depremlerinin 3. Yılında Diyarbakır’da Duygusal Anma

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 412 Diyarbakırlı, Yeniköy Mezarlığı’nda düzenlenen törenle dualarla anıldı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 5 ay önce

 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümünde, Diyarbakır’da hayatını kaybeden vatandaşlar mezarları başında anıldı. Depremde yaşamını yitiren 412 Diyarbakırlı için Yeniköy Mezarlığı’nda düzenlenen törene yoğun katılım sağlandı.

Anma programına Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Müftüsü Celal Büyük, AFAD İl Müdürü İlami Çakmak, kamu kurumlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi, mezarlara karanfiller bırakıldı.
Törende konuşan Vali Murat Zorluoğlu, 6 Şubat depremlerinin Türkiye tarihinin en yıkıcı afetlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu büyük felakette 53 binden fazla vatandaşımızı kaybettik. Diyarbakır’da da 412 kardeşimiz depremde hayatını kaybetti. Bugün burada onları rahmetle anmak için bir aradayız” dedi.
Vali Zorluoğlu, Yeniköy Mezarlığı’nda yalnızca Diyarbakır’da vefat edenlerin değil, farklı illerde yaşamını yitirip Diyarbakır’a defnedilen 227 depremzedenin de bulunduğunu vurgulayarak, “Burası adeta deprem şehitlerimizin mezarlığı haline geldi. Tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.
Depremin ardından Türkiye’nin büyük bir dayanışma örneği sergilediğini söyleyen Zorluoğlu, devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu belirtti. “Milletimiz eşine az rastlanır bir yardımlaşma sergiledi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimiz, tüm kurumlarıyla büyük bir iyileştirme süreci yürüttü. Bugün gelinen noktada deprem illerimiz, Diyarbakır da dâhil olmak üzere büyük ölçüde yeniden ayağa kalktı” dedi.
Konuşmasında afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmanın önemine de değinen Zorluoğlu, “Bir yandan dua ederken diğer yandan da daha güvenli ve dirençli şehirler inşa etmek için çalışıyoruz. Kurumlarımız, meslek odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte daha dirençli bir Diyarbakır ve Türkiye için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Kahvaltısı Turistlerin Gözdesi

2026-02-04 12:58 - Diyarbakır

Türkiye’de Kenevir Üretiminde Yeni Dönem: Liften Tıbbi Ürünlere Kapsamlı Düzenleme

2026-01-31 11:47 - Ekonomi

Batman’da Ocak Ayında 272 Gıda Denetimi: Kurallara Uymayan İşletmelere 263 Bin TL Ceza

2026-01-31 11:31 - Bölge

Mersin’de Sel Felaketi: Dereler Taştı, Akdeniz Kahverengiye Büründü, Vatandaşlar Sahillerden Odun Topladı

2026-01-31 11:58 - Bölge

Şanlıurfa’da 1 Şubat Pazar Günü Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintisi

2026-01-31 11:32 - Bölge

AFAD duyurdu: Aydın'da deprem!

2026-01-31 13:50 - Bölge

MHP Lideri Bahçeli'den çok önemli açıklamalar

2026-02-03 14:53 - Siyaset

CHP İzmir’de Yolsuzluk Tartışması Büyüyor

2026-02-03 14:29 - Siyaset

Van’da lapa lapa kar yağdı

2026-02-04 00:32 - Bölge

Ocak Enflasyonu Açıklandı

2026-02-03 11:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır