?>

Adanalı Tatlıcıdan Uzak Doğu Esintili Yenilik

Adana’da faaliyet gösteren tatlı ustası Zeynep Geyik, Uzak Doğu’dan ilham alarak geliştirdiği “Sushi Kadayıf” ile hem yerli hem de yabancı müşterilerinin beğenisini kazandı. Yemek çubuğuyla servis edilen bu özgün tatlı, yeni yaz sezonunun gözdesi oldu.

Ekonomi - 8 ay önce

Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, Uzak Doğu ülkelerinden gelen müşterilerinin damak tadına hitap eden farklı bir lezzet yaratmak için kolları sıvadı. AR-GE çalışmaları sonucu ortaya çıkan “Sushi Kadayıf”, fıstık ezmesi, muz ve çıtır kadayıfın sushi matı yardımıyla sarılmasıyla hazırlanıyor. Yanında sunulan çikolata sosuyla tamamlanan tatlı, ilk olarak çalışanlar ve müşteriler tarafından test edildi, ardından menüye eklendi.
Yeni tatlı “Sushi Kadayıf”, çubuklarla yenmesi ve özgün sunumuyla müşterilerden büyük ilgi gördü. Zeynep Geyik, “Uzak Doğu’dan gelen misafirlerimize özel bir tat sunmak istedik. Kadayıfın çıtırlığını ve muzun tatlı dokusunu bir araya getirdik. ‘Çöp Şiş Katmer’ projemizin ardından bu yeni ürün de büyük ilgi görüyor. Hem biz hem de müşterilerimiz çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
Tatlıyı deneyen müşterilerden Oğuz Gülnaz ise, “Her zaman farklı ve yenilikçi tatlar arıyorum. Sushi Kadayıf gerçekten çok başarılı ve keyifli bir lezzet oldu. Mutlaka denenmeli” diye konuştu.
Adana’nın geleneksel tatlı kültürüne modern dokunuşlar getiren Zeynep Geyik’in “Sushi Kadayıf”ı, yaz aylarında tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday görünüyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

2025-09-28 15:28 - Siyaset

Eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad öldü mü? Zehirlendiği iddia edildi

2025-10-04 13:50 - Dünya

Acıbadem Kent Hastanesi Yeni Yüzüyle İzmir'de Sağlığın Merkezi Oluyor

2025-09-29 10:55 - Sağlık

Erken Seçim Açıklaması: Meclis Koridorları Çalkalanıyor

2025-10-02 15:23 - Siyaset

Sevilay Tuncer: Döngüsel yeşil ekonomi sadece çevreyi değil, ekonomiyi de büyütür

2025-09-30 00:27 - Siyaset

Batman'da Aile Hekimlerine Yönelik Dermatoloji Eğitimi Düzenlendi

2025-10-01 13:47 - Eğitim

Erdoğan'ın doktoru 'helal tıp' istedi

2025-10-02 15:35 - Siyaset

DEM Parti Diyarbakır’da Basınla Buluştu

2025-10-01 15:57 - Siyaset

Etkili iletişim 112 Acil Çağrı Merkezi personeline anlatıldı

2025-09-30 09:42 - Eğitim

Trump: Bugün Erdoğan ile olanları duyduğunuzda gerçekten çok etkileneceksiniz

2025-09-28 14:31 - Siyaset

İlgili Haberler

Ford Otosan Craiova Fabrikası’nda 1 milyonuncu Ford Puma üretildi

13:02 - Ekonomi

Akaryakıta Yeni Zam Kapıda

11:58 - Ekonomi

Fındık fiyatlarındaki düşüş sürüyor

23:05 - Ekonomi

Motorinde 7 TL’yi Aşan Düşüş Gündemde

10:11 - Ekonomi

Kurbanlar kesildi, kelleler ütülmeye başladı

09:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır