?>

Antalya'da Define Faciası 2 Can Aldı

Antalya’nın Kepez ilçesinde define aramak için kazılan 25 metrelik kuyuda jeneratörden sızan karbonmonoksit gazı, iki kişiye mezar oldu. Kuyuda mahsur kalan üç kişiden biri yarı baygın kurtarılırken, iki kişi hayatını kaybetti.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Asayiş - 5 ay önce

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşanan trajik olay, define arayışının acı sonla noktalandığı bir faciaya dönüştü. Kızıllı Mahallesi’nde ormanlık alanda izinsiz kazı yapan üç kişi, jeneratörden sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Olayda iki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi ise yaralı kurtarıldı.
Edinilen bilgilere göre, olay 12.30 sıralarında Kepez ilçesi Kızıllı Mahallesi’nde meydana geldi. Ormanlık alanda bir kuyuda iki kişinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan bildirim sonrası bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Döşemealtı ve Hürriyet İtfaiye İstasyonları’ndan kurtarma ekiplerinin yanı sıra AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı.
Ekipler, çevresi otlarla gizlenmiş şekilde bulunan kuyunun başında, isminin Selahattin olduğu öğrenilen bir kişiyi yarı baygın halde buldu. Selahattin'in yanında define kazısında kullanılan çeşitli kazı ekipmanları yer alırken, kuyunun derinliklerinde iki kişinin daha olduğu belirlendi.

Biri 5 Metrede, Diğeri 25 Metrede Bulundu

İtfaiye ekipleri, halatlı sistem kullanarak kuyuya indi. Kuyunun yaklaşık 5. metresinde bir, 25 metrelik en dip noktasında ise diğer kişiye ulaşıldı. Kurtarılan şahısların isimlerinin Zekeriya Taşdemir ve Emirkan Kezgin olduğu öğrenildi.
Kuyudan çıkarıldıktan sonra uzun süre kalp masajı yapılan iki kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen önce Zekeriya Taşdemir, ardından Emirkan Kezgin hayatını kaybetti. Olay yerine gelen Emirkan Kezgin’in ağabeyinin, kardeşinin başında diz çökerek söylediği, “Kaç kere dedim uğraşmayın bu işlerle diye” sözleri yürek burktu.

Kuyuya Kurulan Jeneratör Ölüm Getirdi

AFAD ekiplerinin kuyuda yaptığı incelemelerde yoğun karbonmonoksit tespit edildi. İtfaiye ekipleri ise kuyu içinde bir adet jeneratör buldu. İlk değerlendirmelere göre, define bulma amacıyla kazılan ve yeterli havalandırması olmayan kuyuda çalıştırılan jeneratör, karbonmonoksit gazının çukurda birikmesine neden oldu. Zehirli gazdan etkilenen şahısların bilinçlerini kaybederek hayatlarını kaybettikleri tahmin ediliyor.
Olayla ilgili jandarma ekiplerinin soruşturması sürüyor. Yetkililer, bu tür izinsiz kazı faaliyetlerinin hem hukuki hem de hayati riskler taşıdığına dikkat çekti.
KAYNAK: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

2025-09-28 15:28 - Siyaset

Acıbadem Kent Hastanesi Yeni Yüzüyle İzmir'de Sağlığın Merkezi Oluyor

2025-09-29 10:55 - Sağlık

Ek yerleştirme başvuru ücreti kaç TL? YKS ek tercih ücreti ne kadar 2025!

2025-09-24 23:16 - Eğitim

DicleFest 2025 Siirt’te Kapılarını Açtı: Enerji, Bilim ve Teknoloji Halkla Buluşuyor

2025-09-24 14:47 - Bilim ve Teknoloji

Sevilay Tuncer: Döngüsel yeşil ekonomi sadece çevreyi değil, ekonomiyi de büyütür

2025-09-30 00:27 - Siyaset

Gaziantep’te Maddi İmkanı Kısıtlı Öğrencilere 512 Bin Kaynak Desteği

2025-09-24 12:21 - Eğitim

Ümit Özdağ'dan Melih Gökçek'i kızdıracak Mansur Yavaş paylaşımı!

2025-09-24 15:41 - Siyaset

Etkili iletişim 112 Acil Çağrı Merkezi personeline anlatıldı

2025-09-30 09:42 - Eğitim

Trump: Bugün Erdoğan ile olanları duyduğunuzda gerçekten çok etkileneceksiniz

2025-09-28 14:31 - Siyaset

Hafızlar belgelerine kavuştu

2025-09-26 08:53 - Eğitim

İlgili Haberler

Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı

15:34 - Asayiş

Sopa ve sandalyelerle saldırdılar

16:02 - Asayiş

Lüleburgaz’da geri dönüşüm tesisinde yangın

15:38 - Asayiş

Türk Futbolu'nun acın günü

13:57 - Asayiş

Aydınlatma Direklerinden Evlerine Kaçak Elektrik Çektiler

13:25 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Uluslararası İftar Buluşması

00:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Yıllık Ziya Gökalp İlkokulu’nda Ramazan Buluşması

00:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Şehre Canlılık Getirdi

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları mutlu eden görüntü

15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şadırvanı dilek kutusu yaptılar

15:19 - Diyarbakır