?>

Bejdar Ro Amed’ten insanın iç dünyasına derin yolculuk

Diyarbakırlı yazar Bejdar Ro Amed, insanın zihinsel tıkanıklıklarına ve psikolojik blokajlarına ışık tutan yeni kitabı “İçsel Dönüşüm ve İçsel Sorgulama” ile okurlarını kendini tanıma ve farkındalık yolculuğuna davet ediyor.

Diyarbakır - 4 ay önce

Diyarbakırlı yazar Bejdar Ro Amed, psikoloji ve zihinsel dönüşüm üzerine kaleme aldığı yeni kitabı “İçsel Dönüşüm ve İçsel Sorgulama” ile okurlarıyla buluştu. Henüz fuara yetişmeden yayımlanan eser, insanın iç dünyasında biriken psikolojik blokajları ve zihinsel sıkışmışlıkları derinlemesine ele alıyor.
Bejdar Ro Amed, kitabın çıkış noktasını “Binlerce yıldır ters giden ana noktayı yakalamaya çalışıyorum” sözleriyle özetleyerek, insanın içsel dünyasındaki temel sorunları anlamaya yönelik bir çalışma yürüttüğünü belirtti.
“Ben içsel dönüşüm alanında çalışan bir yazarım. Özellikle dünya genelinde zihinsel dönüşüm alanları ön plana çıkıyor. Yeni kitabım çok taze, hatta fuara yetişmedi. Kitabın en önemli özelliği, dünyada ters giden olguları tespit edebilmek.” diyen Amed, insanın içsel tıkanıklıklarına dikkat çekti.

Yazar, eserinin diğerlerinden farkını şu sözlerle anlattı:“İnsanın mutsuzluğu, neşesizliği ve huzursuzluğu üzerine çok yazılıp çiziliyor. Ancak bu alanda derinlemesine düşünen insan sayısı az. Benim kitabımı farklı kılan şey, zihinsel dönüşümün insanın tıkanmış olduğu ana noktalara temas etmesidir.”
Amed, insanın bozulmasına neden olan temel etkenin psikolojik blokajlar olduğuna işaret ederek, “Bilgi alanında sorun yaşamıyoruz ama psikolojik bilgi anlamında büyük eksiklerimiz var. İnsanı insan olmaktan çıkaran şey; kaygı, öfke, hırs ve kıskançlık gibi psikolojik blokajlardır. Bunlar, insan zihninde binlerce yıldır biriken bir ‘psikolojik çöplük’ oluşturmuştur.” ifadelerini kullandı.
Yazar, kitabının amacını ise şu sözlerle özetledi:“Bu kitap, okuyucunun içsel farkındalık kazanmasını hedefliyor. Gerçek dönüşüm, insanın kendini tanımasından ve kendiyle yüzleşmesinden geçiyor. Biz, psikolojik alanları ön plana çıkararak zihinsel dönüşümün kapılarını aralıyoruz.”
Bejdar Ro Amed’in yeni eseri “İçsel Dönüşüm ve İçsel Sorgulama”, insanın kendi benliğiyle yüzleşmesini teşvik eden derin bir farkındalık çağrısı olarak dikkat çekiyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Şimşek ve Ali Babacan'ın ne konuştuğu ortaya çıktı!

2025-10-31 13:24 - Ekonomi

Diyarbakır’da Yol Çalışması Alanında Feci Kaza: Genç Hemşire Hayatını Kaybetti

2025-10-29 11:21 - Diyarbakır

Gazeteci Hadi Özışık'tan flaş kulis bilgisi

2025-10-31 13:23 - Siyaset

İsmail Saymaz'dan Babacan ve Davutoğlu'na açık destek

2025-11-01 15:38 - Siyaset

Hevedanlılar Aşireti'nin İlk Toplantısına Yoğun Katılıma Salon Yetmedi

2025-11-01 19:44 - Diyarbakır

İsmail Küçükkaya'nın yeni adresi belli oldu

2025-10-29 13:18 - Güncel

Maraton nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

2025-11-02 07:03 - Asayiş

Okul öncesi eğitimde branş öğretmeni görevlendirme uygulaması başladı

2025-10-31 13:50 - Eğitim

Barış Yarkadaş'tan canlı yayında İmamoğlu bombası... İnanamam

2025-10-30 12:28 - Siyaset

29 Ekim’de tavuk döner ve ayranı 29 liradan sattılar

2025-10-29 16:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır