?>

Çocuk koruma hizmetlerinde yeni dönem hayat geçirildi

Çocuk koruma hizmetlerinde ulusal standartları oluşturma hedefi doğrultusunda düzenlenen "Karar Destek Mekanizmaları Değerlendirme Çerçevesi Eğitimi" Eskişehir’de başladı.

Güncel - 1 yıl önce

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından iletilen paylaşımda çocuk koruma hizmetlerinde yeni döneme geçildiği bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuk koruma hizmetlerinde ulusal standartları oluşturma hedefi doğrultusunda düzenlediği "Karar Destek Mekanizmaları Değerlendirme Çerçevesi Eğitimi" bugün Eskişehir’de başladı.

Çocuk alanında görev yapan meslek elemanlarının kapasitelerini artırmayı amaçlayan ve beş gün sürecek olan programın açılışı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

28 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında, çocuk koruma ve sosyal hizmet alanında çalışan uzman personelleri bir araya getirilirken, program özellikle korunma ihtiyacı olan çocuklarla ilgili yürütülen çalışmalarda, karar alma süreçlerini bilimsel ve standart bir temele oturtulması hedefleniyor.
İl Müdürü Bayrak: "Hızlı Karar ve Doğru Sonuçlar Hayati Önem Taşıyor"

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Orhan Bayrak, sosyal hizmetlerin dinamik ve hassas yapısına dikkat çekti. Bayrak, "Sosyal Hizmetler alanında görev yapan meslektaşlarımızın, karşılaştıkları vakalarda hızlı karar verebilme, kurumlar arası koordinasyonla birlikte hareket etme ve en nihayetinde en doğru sonuçlara ulaşma gibi bir zorunluluğu var. Bu eğitim, tam olarak bu yetkinlikleri güçlendirmek için tasarlandı," ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Bayrak, eğitimin tüm katılımcılar için verimli geçmesi temennisinde bulundu. Beş gün boyunca devam edecek olan eğitim programının temel amacı, çocuk alanında çalışan uzmanların, benzer vakalara aynı mesleki perspektif ve metodoloji ile yaklaşmasını sağlamak olduğunu belirten Bayrak, "Bu standardizasyon sayesinde, çocuğun yüksek yararını gözeten müdahale yöntemlerinin ülke genelinde eşit ve adil bir şekilde uygulanması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da çeşme suyu içilir mi?

2025-07-23 12:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'a Özgü Halk Arasında Kullanılan Sözler Hangisi?

2025-07-23 12:01 - Diyarbakır

Silvan’ın Kürtçe Adı nedir

2025-07-25 13:41 - Diyarbakır

Silvan'ın Kürtçe adı nedir?

2025-07-22 09:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın En Büyük İlçesi Hangisi?

2025-07-22 09:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki yangın faciasının iddianamesi hazır

2025-07-25 10:13 - Diyarbakır

DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın'dan Diyarbakır'daki Kaymakamlara Ziyaret

2025-07-24 14:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Surlarında Tarihe Açılan Kapılar

2025-07-23 13:40 - Diyarbakır

Diyarbakır’da artık bıçak kemiğe dayandı Gazze İçin Ayağa Kalkıldı

2025-07-28 10:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Mobilya Atölyesindeki Yangın Kontrol Altında

2025-07-27 14:11 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Gastronomi ve Turizm Festivali: Bafra’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı

11:21 - Güncel

Rizeli’nin pratik zekası kendisine hayran bıraktı

11:21 - Güncel

Kaymakam Şahin’e muhtarlardan hayırlı olsun ziyareti

11:31 - Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Araban’a ilk sıcak asfalt

11:35 - Güncel

Terminatör böcekler yetersiz kaldı

10:18 - Güncel

Günün Manşetleri

Bağlar'da Park Halindeki Kamyonet Alevlere Teslim Oldu

16:41 - Diyarbakır

Çermik’in Organik Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

16:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Filistin İçin Kara Konvoyu Hazırlığı

15:36 - Diyarbakır

Osmanlı'da güç kadar faniliği de hatırlatıyordu

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güvercinlere Sıcak Hava Önlemi

12:58 - Diyarbakır