?>

Çocuk öksürüklerine karşı doğal destek

Çocuklarda artan öksürüklerin sebeplerini açıklayan ve ailelere rahatlatıcı önerilerde bulunan Uzman Dr. Özge Yurtseven, zencefil ve tavuk suyu çorbasının öksürükle mücadelede doğal çözümler sunduğunu aktardı.

Sağlık - 2 yıl önce

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzman Dr. Özge Yurtseven, çocuklarda artan öksürük şikayetlerine yönelik ailelere önemli bilgilendirmelerde bulundu. Öksürüğün, özellikle kış aylarında ailelerin ve çocukların konforunu bozan bir durum olduğunu söyleyen Yurtseven, "Öksürüğün birçok sebebi vardır. Enfeksiyonlardan da kaynaklanabilir, astım gibi durumlardan da kaynaklanabilir. Bunları muayenede tespit edebiliyoruz. Öksürük 2 ila 4 hafta arasında oluşabiliyor. Çocuk sağlığında biz öksürük kesici bir ilaç kullanmıyoruz. Genelde rahatlatıcı tedaviler öneriyoruz. Öksürüğü kesen ne yazık ki şurup gibi bir şey yok. Öksürük aynı zamanda savunma mekanizması olduğu için çocukların virüslerini atmasını da sağlıyor. Öksürük için rahatlatıcı tedaviler veriyoruz" dedi.

Yurtseven, zencefil gibi bitkisel ürünlerden faydalanılması gerektiğini ifade ederek, "Aileler bitkisel olarak zencefil ve baldan fayda görebilirler. Yalnız 1 yaş altındaki çocuklara bal önermiyoruz. Bunun dışında ılık su veya tavuk suyu çorbasının öksürüğü kestiğine dair çalışmaların yapıldığı veya kanıtlandığı besinlerdir. Bunları çocuklarına verebilirler" diye konuştu.

"Gece öksürüğü önemsemeli"

Gece öksürüğünün geniz akıntısı, astım veya reflü gibi sorunlardan kaynaklanabileceğine dikkat çeken Dr. Yurtseven, "Öksürükle ilgili aileleri rahatsız eden bir diğer durum ise gece öksürüğüdür. Gece öksürüğü geniz akıntısından kaynaklı olabilir. Bunun için burun yıkama ve burun temizliği önemli. Bunun dışında, çocuk koştuğunda veya yorulduğunda öksürüğün artması ve gece ya da sabaha karşı öksürüklerin görülmesi durumunda astım ya da alerjik öksürükten şüpheleniyoruz. Bu durumlarda mutlaka çocuk hekimlerince muayene edilip ilaç tedavisi düzenlenmeli. Gece öksürüğünün sebeplerinden birisi de reflü olabilir. 1 yaşına kadar fizyolojik reflü görüyoruz. 1 yaşından sonra gece öksürüklerinde reflü de akla getirilmesi gereken bir durumdur. Böyle durumlarda mutlaka çocuklar doktorlara gösterilmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

Tartıştığı kardeşini beylik tabancasıyla vuran emekli polis tutuklandı

2025-01-20 17:03 - Asayiş

Diyarbakır, Depremdeki Riskli Bölgelerde Nerede Yer Alıyor?

2025-01-26 13:42 - Diyarbakır

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Seçer: "Mersin 2026 yılında 3 ayrı katlı kavşağa kavuşacak"

2025-01-26 12:52 - Güncel

Uzmanlar Uyarıyor!

2025-01-20 14:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Menemen FK, Gaziantep FK’dan Eren Çakır’la anlaştı

2025-01-23 11:32 - Spor

Mazıdağı Fosfat Spor’da üçüncü teknik direktör değişikliği

2025-01-25 14:07 - Spor

İlgili Haberler

"Akciğer sağlığını korumak için belirtileri hafife almayın"

09:59 - Sağlık

Samsun’da Faz 1 Klinik Araştırma Merkezi hizmete girdi

11:40 - Sağlık

Şaphane Gaipler köyünde içme suyu için 220 metrelik sondaj

09:11 - Sağlık

Cildi yaşlandıran hatalar

10:31 - Sağlık

Düzce’de sağlık farkındalığı çalışmaları sürüyor

10:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır Dahil 81 ilde düzensiz göç denetimi

12:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bahçe modası değişti

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kış hazırlığı hızlandı

10:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın da aralarında olduğu 10 ilde dolandırıcılık operasyonu

10:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da samanın tarladan besiciye uzanan yolculuğu

10:04 - Diyarbakır