?>

Diyarbakır’da fotoğrafçılar yoğun talebe yetişemiyor

Diyarbakır’da bahar aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu resmen açıldı. Kentin dört bir yanında davul-zurnalı düğünler renkli görüntüler oluştururken, en büyük yoğunluklardan biri de düğün fotoğrafçıları cephesinde yaşanıyor. Neredeyse günün her saatinde çiftlerle buluşan fotoğrafçılar, hem tarihi mekanlarda hem de doğal alanlarda unutulmaz kareler yakalamak için yoğun bir tempoya girdi.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Özellikle On Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri ve İçkale gibi simge mekanlar, fotoğraf çekimleri için tercih edilen en popüler noktalar arasında yer alıyor. Çiftlerin özel konsept talepleri ise bu sezonun dikkat çeken yeniliklerinden biri. Kimi çift nostaljik Osmanlı tarzı konsept isterken, kimi ise modern sinematik bir hikâye anlatımıyla düğün anılarını ölümsüzleştirmeyi tercih ediyor.

 

Diyarbakır’da 10 yılı aşkın süredir düğün fotoğrafçılığı yapan Mehmet Kaya, bu sezon taleplerin geçen yıla göre yaklaşık %40 oranında arttığını belirtiyor:
“Artık sadece bir poz çekmekle iş bitmiyor. Drone çekimleri, kısa film kurguları ve sosyal medya için özel içerikler talep ediliyor. Sabah 8’de başladığımız çekimler bazen gece 11’e kadar sürüyor. Ekip olarak neredeyse nefes almadan çalışıyoruz.”

 

Yoğunluk nedeniyle bazı fotoğrafçılar temmuz ve ağustos ayı için randevularını tamamen kapatmış durumda. Talep artışı fiyatlara da yansımış. Ortalama bir düğün çekimi paketi, geçen yıla göre yüzde 25-30 oranında zamlandı.

 

Düğün hazırlığında olan çiftlere uzmanlardan öneri ise erken rezervasyon. Özellikle yaz aylarında evlenecek çiftlerin, fotoğrafçılarla en az iki ay öncesinden anlaşmaları gerektiği vurgulanıyor.

 

Diyarbakır’daki bu hareketlilik, sadece fotoğrafçıları değil, kuaförlerden gelinlikçilere, organizasyon firmalarından araç süslemecilerine kadar birçok sektörü de canlandırmış durumda. Şehir, yaz boyunca adeta büyük bir açık hava düğün platosuna dönüşecek gibi görünüyor.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Tersine Göç Sağlayan Firma, 10 Ülkeye İhracat Yapıyor

2025-04-27 11:24 - Diyarbakır

Hem şifa hem de lezzet kaynağı: Soryaz bitkisi

2025-04-29 14:30 - Bölge

Dicle Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde aynı günde 3 anlamlı etkinlik

2025-04-26 10:32 - Diyarbakır

Şirinler Ana Okulunun performansı tam not aldı

2025-04-28 15:26 - Diyarbakır

Dünyada sadece İtalya'da ülkemizde ise Diyarbakır'da var

2025-04-28 11:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 Nisan Coşkusu: Öğretmen Metin Tosun’un Halay Gösterisi Göz Doldurdu

2025-04-24 11:16 - Diyarbakır

Trump'ın Suudi Arabistan'a 100 milyar dolarlık silah satışı teklifinde bulunacağı iddiası

2025-04-25 14:22 - Dünya

Drone Eğitimi Faciaya dönüştü

2025-04-29 12:40 - Dünya

Yapay zekâ ile ödev yapmak çocuklara ne kazandırıyor, ne kaybettiriyor?

2025-04-25 12:32 - Eğitim

Diyarbakır'da takla atan araçta sıkışan şahıs, zorlukla kurtarıldı

2025-04-27 13:37 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sur’da Seyyar Satıcılara Son Çağrı

16:26 - Diyarbakır

Bir dönemin mahalle kültürü sessizce kayboluyor

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı

15:13 - Diyarbakır

45 Derece Sıcağa Rağmen Çekiçler Susmuyor

14:31 - Diyarbakır

SGK'dan Prim Borçlularına Nefes Aldıracak Düzenleme

13:19 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur’da Seyyar Satıcılara Son Çağrı

16:26 - Diyarbakır

Bir dönemin mahalle kültürü sessizce kayboluyor

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı

15:13 - Diyarbakır

45 Derece Sıcağa Rağmen Çekiçler Susmuyor

14:31 - Diyarbakır

SGK'dan Prim Borçlularına Nefes Aldıracak Düzenleme

13:19 - Diyarbakır