?>

Yazar Bulut: Ekonomik direniş, Gazze için farz bir görevdir

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, siyonist işgalcilerin Gazze'de sürdürdüğü soykırıma karşı boykotun, Müslümanlar için sadece bir tepki değil, bir iman sorumluluğu olması gerektiğini vurguladı.

Güncel - 8 ay önce

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, "Hak ve batıl mücadelesi ilk insandan kıyamete dek sürecek; Gazze özelinde boykot, Müslümanlar için 'La İlahe' gibi bir iman esası olmalı." diyerek boykotun önemine dikkat çekti.
Özelde Gazze, genelde ise tüm Filistin'de devam eden siyonist soykırıma karşı kamuoyunda boykot çağrıları artarak sürüyor.
İki yıla yaklaşan süreçte binlerce sivilin soykırıma uğradığı Gazze'de, özellikle kadınlar ve çocuklar hedef alınıyor. Uluslararası toplumun etkisiz kaldığı süreçte, İslam ülkeleri ise çoğunlukla kınama mesajlarıyla yetiniyor.
Amerika ve Avrupa ülkeleri işgalcilere silah ve maddi yardımlarla destek verirken, halklar düzeyinde boykot çağrıları artıyor.
İLKHA muhabirine boykotun önemiyle ilgili konuşan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, ekonomik özgürlüğün hak mücadelesinde önemli bir güç olduğunu vurgulayarak, "Gazze için zalimleri destekleyenlerin mallarını boykot etmek etkili bir yöntemdir." ifadelerine yer verdi.

"Hak ve batıl mücadelesinde ekonomik özgürlük, güç kuvvet önemli bir nokta"

Siyonistlere destek olan ülkelerin ve firmaların mallarını kullanmayarak onlara verilecek en güzel cezanın uygulanacağını söyleyen Bulut, "Hakla batılın mücadelesi ilk insanla beraber başladı. Kabil ile Habil arasında başladı. Hazreti Âdem'in evlatlarından birisi katil olurken diğeri şehit edildi. Hakla batılın mücadelesi o gün başladı, kıyamet sabahına kadar da devam edecek. Sevgili Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Medine-i Münevvere'ye geldiğinde, ilk Medine İslam Sözleşmesi'ni, İslam Devleti'ni kurduğunda yaptığı ilk işlerden biri, Yahudiler mahallesine alternatif olarak Müslümanların kendi pazarını kurmak oldu. Daha cazip imkânlar sunarak Müslümanlara ekonomik özgürlük kazandırdı ve diğer milletlerle olan ilişkilerinde dikkatli olmalarını öğütledi. Bu hak ve batıl mücadelesinde ekonomik özgürlük, güç ve kuvvet önemli bir noktadır." dedi.
Bulut "Şimdi Gazze ve Filistin üzerine gelecek olursak, Müslümanlar olarak hiçbir şey yapamasak bile zalimlere ve siyonistlere destek olan ülkelerin ve firmaların mallarını kullanmazsak onlara verilecek en güzel ceza olur. Çünkü bunların dini imanı paradır. Ekonomik olarak sallandıklarında mutlaka diğer tarafa baskı yapacaklardır. Mesela yakın tarihimizde Hindistan'da Gandi bunu başarmıştır. Müslüman değil ama kendi ülkesinde tüketilen, üretilenler haricinde işgalcilerin ürünlerini kullanmama noktasında irade ortaya koymuş ve öncülük ederek işgalci İngilizleri memleketinden sürmüştür." şeklinde konuştu.

"Boykot, 'La İlahe' gibi bir iman esası olmalı"

Kısa menfaatler gözetmeden boykot noktasında Müslümanlar olarak diri olmamız gerektiğini söyleyen Bulut, "Mümin olarak eğer biz bunu yapamıyorsak yazıklar olsun bize diye kendi kendimize hayıflanıyoruz. Konforumuzdan taviz vermeyerek, kahvemizden, deterjanımızdan, parfümümüzden ve giydiğimiz kıyafete kadar bu konuda boykot yapamıyorsak biz de zalimin yanında, mazlumun karşısında olmuş oluyoruz. Onun için Müslümanlar olarak sadece Gazze ile sınırlı değil, bunu yaşam prensibi haline getirerek ve özellikle bugün Gazze özelinde daha dikkat ederek boykotu hayatımızın olmazsa olmazı 'La İlahe' der gibi bir iman esası olarak algılamalıyız. Daima müminin ürettiklerini tüketmeliyiz." şeklinde konuştu.
Bulut "Bu boykot sürecinde marketlerde zaman zaman gördük, dün 200 lira olan ürünü 100 liraya kadar indirerek yine ayakta kalmaya çalıştılar. Burada aldanmadan, kısa menfaatler gözetmeden boykot noktasında Müslümanlar olarak diri olmamız ve bu bilinci daima canlı tutmamız en önemli mümin vazifemizdir. Bu dönemde daha dikkatli ve daha gayretli olmamız dini bir gerekliliktir. Bizi seven tüm kardeşlerimize ve nefsimize bunu hatırlatıyoruz. Allah-u Teâlâ Hazretleri, zalimin karşısında, mazlumun yanında hem maddi hem manevi olarak yer almayı bizlere nasip etsin. Aksi halde ahirette hesabımız çetin olur." dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Sur’larının Tarihi: Binlerce Yılın Sırrı

2025-04-21 00:18 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden dünya çapında başarı

2025-04-23 00:00 - Diyarbakır

Aynı ot, farklı fiyat: Diyarbakır’da 300 TL, Batman’da 10 bin TL

2025-04-23 00:07 - Diyarbakır

Diyarbakır usulü menemen nasıl yapılır

2025-04-20 01:15 - Diyarbakır

Bismil’de "Diyarbakır’dan Gazze’ye Destek" Kermesi Düzenlendi

2025-04-25 17:19 - Diyarbakır

AK Parti'nin Emektar İsmi Enver Çiftçi Hayatını Kaybetti

2025-04-22 10:27 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden “Bir Dikili Ağacın Olsun” Etkinliğiyle Doğaya Nefes

2025-04-26 00:59 - Diyarbakır

Bismil'de Çiftçi Ailesinin Acı Günü

2025-04-20 11:19 - Diyarbakır

Yazar Bulut: Ekonomik direniş, Gazze için farz bir görevdir

2025-04-26 16:39 - Güncel

Diyarbakır’da Arkeoloji ve Kültür Buluştu

2025-04-22 00:11 - Diyarbakır

İlgili Haberler

İnternet Haber Siteleri İçin Resmî İlan Rehberi Açıklandı

15:32 - Güncel

Hendekte deprem oldu!

12:58 - Güncel

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları açıklandı

09:57 - Güncel

Koçarlı’da üreticiye 4 bin incir fidanı dağıtıldı

09:59 - Güncel

Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 31 Aralık tarihinde sona erecek

10:00 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kına Geceleri Sessizce Kayboluyor

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önledi

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da JASAT Operasyonu: Aranan 110 Kişi Yakalandı

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçakçılığa Darbe

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asırlık Kalaycılık Mesleği Yok Olmanın Eşiğinde

13:16 - Diyarbakır