5. Harem-i Şerif’te Ramazan’ın İlk Cumasında Manevi Atmosfer
Diyarbakır’ın simge yapılarından olan ve İslam âleminde “5. Harem-i Şerif” olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami, Ramazan ayının ilk cuma namazında yoğun katılıma sahne oldu. Sabah saatlerinden itibaren camiye akın eden vatandaşlar, öğle ezanıyla birlikte saf tutarak Ramazan’ın manevi iklimini birlikte yaşadı.
Cami içinde yer bulamayan çok sayıda kişi, tarihi avluda ve çevresinde namazını eda etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla Ramazan ayının rahmet ve bereketi karşılandı.
Hutbede Kardeşlik ve Dayanışma Mesajı
Cuma hutbesinde Ramazan ayının; rahmet, mağfiret ve arınma ayı olduğuna dikkat çekildi. Toplumsal birlikteliğin güçlendirilmesi, yardımlaşma ve dayanışmanın artırılması gerektiği vurgulandı. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği namazda, cami çevresinde manevi bir atmosfer hâkim oldu.
Ramazan Boyunca Dini Programlar Sürecek
Asırlardır ilim ve ibadet merkezi olma özelliğini sürdüren Diyarbakır Ulu Cami’nde Ramazan boyunca mukabele, teravih namazı ve çeşitli dini programların düzenleneceği belirtildi. Yetkililer, Ramazan ayı süresince camide geniş katılımlı ibadet organizasyonlarının devam edeceğini ifade etti.
Tarihi dokusu ve köklü geçmişiyle her yıl Ramazan’da yoğun ilgi gören Diyarbakır Ulu Cami, bu yıl da binlerce kişiyi aynı safta buluşturarak birlik ve beraberliğin güçlü sembollerinden biri oldu.
KAYNAK : İLKHA