?>

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, bizlere daha güçlü bir Türkiye kurma azmi veriyor” dedi.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Zorluoğlu, yayımladığı mesajında, bu özel günün yalnızca bir meclisin açılışı olmadığını, aynı zamanda milletin kaderine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Atatürk’ün bu anlamlı günü dünya çocuklarına armağan etmesinin, geleceğe olan inancının ve çocuklara verdiği önemin en güçlü göstergesi olduğunun altını çizen Zorluoğlu, “Çocuklarımız barış dolu bir dünyanın kurucusu, umudun ve sevginin en saf halidir. Gözlerindeki ışıltı, bizlere daha güçlü bir Türkiye kurma azmi veriyor. Onların hayalleri, bizim yol haritamızdır,” ifadelerini kullandı.

"Geleceğimiz, çocuklarımızın ellerinde yükselecek"

Mesajında çocukların çağın gerektirdiği bilgi ve evrensel değerlerle donatılmasının önemine değinen Zorluoğlu, “Onları özgüvenli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmek hepimizin ortak vazifesidir. Çünkü geleceğimiz, onların ellerinde yükselecektir,” dedi.

“23 Nisan, insanlık sevgisinin ortak dilidir”

Zorluoğlu, 23 Nisan’ın yalnızca Türkiye'nin değil, tüm dünya çocuklarının bayramı olduğuna dikkat çekerek, bu özel günün barışı, kardeşliği ve dostluğu simgelediğini belirtti. “Bu eşsiz bayramı Diyarbakır’dan yükselen çocuk sesleriyle, neşeyle ve umutla kutluyor; çocuklarımızın neşesiyle bütünleşiyoruz,” diyen Vali Zorluoğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Kahramanlara minnet, çocuklara umut mesajı

Kutlama mesajının sonunda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelesinin kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini ve tüm şehitlerle gazileri rahmet ve minnetle andığını belirten Vali Zorluoğlu, “Umuda yürüyen tüm çocuklarımızın, aziz milletimizin ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum,” sözleriyle mesajını tamamladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın en uzun adamı: Boyu 2 metre 2 santim!

2025-04-21 08:11 - Diyarbakır

Şifa Deposu Tolık’a Yoğun İlgi

2025-04-19 00:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da modern binaların arasında unutulmuş bir köy

2025-04-16 13:41 - Diyarbakır

Diyarbakır usulü fırın güveç nasıl yapılır?

2025-04-15 16:39 - Diyarbakır

Diyarbakır Sıcağında Serinlik Arayan Çocukların Adresi yine Anzele oldu

2025-04-22 13:02 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’larının Tarihi: Binlerce Yılın Sırrı

2025-04-21 00:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tescilli Lezzeti: Ciğer Kebabı Hangi Hayvandan Yapılıyor? İşte Ustasından Tarif!

2025-04-21 00:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 4 Yaralı

2025-04-17 10:23 - Diyarbakır

Diyarbakır Silvan karayolunda trafik çilesi

2025-04-18 00:12 - Diyarbakır

Diyarbakır halkından çağrı: Şawelya Kanyonu tabiat parkı olsun!

2025-04-18 00:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır'da küçük Süleyman'dan acı haber

15:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da demir yolu yaya alt geçidinde sona gelindi

15:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 35 Yıllık Pasaj Sessizliğe Büründü

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Büyüklerden Aile Yılı'na Güçlü Destek

14:27 - Diyarbakır

Hazır giyim sektörünün büyümesi terzilik mesleğini etkiledi

13:59 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da küçük Süleyman'dan acı haber

15:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da demir yolu yaya alt geçidinde sona gelindi

15:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 35 Yıllık Pasaj Sessizliğe Büründü

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Büyüklerden Aile Yılı'na Güçlü Destek

14:27 - Diyarbakır

Hazır giyim sektörünün büyümesi terzilik mesleğini etkiledi

13:59 - Diyarbakır