?>

Diyarbakır’da onarımı tamamlanan Ruh Sağlığı Kliniği açıldı

Diyarbakır’da hizmet veren Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde tadilatı tamamlanan tam güvenlikli Ruh Sağlığı Kliniği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Sağlık - 3 yıl önce

Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesindeki Ruh Sağlığı Kliniği, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması ile açıldı. 24 yataklı klinik, hastaların daha iyi hizmet almaları için 17 yatağa düşürüldü. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü olarak kente yeni tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Dr. Mehmet Hakan Pamukcu, hizmete açılan Ruh Sağlığı Kliniği’nin Diyarbakır’a hayırlı olmasını diledi. Pamukcu, “Diyarbakır’da sağlık camiasında çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bizde İl Sağlık Müdürlüğü olarak yeni tesisler kazandırmanın peşindeyiz. Rektörlüğümüzle beraber sağlık hizmetlerinin ileriye gitmesi anlamında koordineli bir şekilde çalışmaktayız. BU anlamda yeni hizmete giren kliniğimizin Diyarbakır halkına uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Diyarbakır’a psikiyatri kliğini kazandırma hayalleri olduğunu ifade eden Dicle üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, “Dicle Üniversitesi’nin en gözde birimlerinden olan Dicle Üniversite Hastanesi, sadece Diyarbakır’a değil, bölgemize hizmet eden önemli sağlık merkezidir. İl Sağlık Müdürlüğümüzün yaptığı atılımlarla beraber ciddi bir destek sağlamakta. Diyarbakır’ın temel ihtiyaçlarından bir tanesi olan fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ve yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesini Diyarbakır’a kazandırmak hayalimizdi" şeklinde konuştu.
Bakım onarım sürecinin ardından hastaların daha iyi hizmet alabilmeleri için yatak sayısının 17’ye düşürüldüğünü belirten Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, "Hastanemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Kliniği, öğretim üyelerimizin görüşleri doğrultusunda başhekimliğimizin bakım ve onarım programı kapsamına alınarak süreç başlatılmış, Teknik Hizmetler Yöneticiliğimizce azami derecede hassasiyet gösterilerek bakım ve onarım süreci tamamlanmıştır. Hastanemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı kliniğinin mevcut yatak kapasitesi 24 iken, alandan azami derecede faydalanabilmesi için 17 yatağa düşürüldü. Daha öncesinde koğuş sistemi olarak kullanılan alan normal klinik standartlarına dönüştürüldü, uğraş ve sigara odaları ile diğer tüm kullanım alanları yeniden dizayn edildi. Elektroşok tedavisi için ameliyathane standartlarında oda düzenlenerek, hastaların ameliyathane birimine götürülmeden işlemin klinik içerisinde yapılmasının sağlandığı, işlem sonrasında hastanın alması gereken bakım süreçlerinin tamamlanması için post op odası oluşturuldu. Hasta ve hasta yakını karşılama alanı oluşturulduğu, yatak bazlı kontrol ve takiplerin yapılması amacıyla merkezi kamera sisteminin oluşturulduğu, ilimizde etkili olan sert kara iklimin etkilerini en aza indirgeyebilmek adına merkezi iklimlendirme sisteminin oluşturulduğu, anestezi, tedavi ve tanı amacıyla kullanılmak üzere gerekli alanlara medikal gaz sistemi kurulması bakım ve onarım sürecinde klinik içerisindeki başlıca düzenlemelerdir" dedi.
Açılış Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukcu ve Dicle üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç tarafından kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Çermik’te çeltik pirinci hasadında 700 ton rekolte bekleniyor

2023-10-18 11:06 - Diyarbakır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israil, Amerika'ya güvenmesin

2023-10-19 11:13 - -

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nda konuştu

2023-10-13 20:19 - Dünya

ASİM'den Filistin, Gazze resim sergisi

2023-10-14 15:55 - -

Okulların gelecek yılki pansiyon ücretleri belirlendi

2023-10-18 13:20 - Güncel

Şırnak’ta, Filistin’e destek için basın açıklaması düzenlendi

2023-10-14 18:52 - -

Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır

2023-10-17 21:10 - Güncel

Diyarbakır’da 303 kilo skunk ele geçirildi - VİDEOLU

2023-10-13 10:34 - Güncel

CENTCOM: ABD savaş uçakları Orta Doğu'ya ulaştı

2023-10-14 13:50 - -

Van'da binlerce kişi tek ses oldu: Ordular Gazze'ye

2023-10-18 05:37 - -

İlgili Haberler

Çocuklarda kış enfeksiyonlarına karşı hijyen ve beslenmeye dikkat

11:36 - Sağlık

Anne adaylarına doğuma hazırlık eğitimi veriliyor

09:49 - Sağlık

BDH’de yaşlılara yönelik bilgilendirme yapıldı

09:53 - Sağlık

Kadınlarda rutin kontroller hayat kurtarıyor

10:57 - Sağlık

Kalp sağlığında yeni tehlike

10:54 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da kış hazırlığı başladı: Patlıcanlar közde

10:08 - Diyarbakır

Diyarbakır-Silvan yolunda iki araç çarpıştı: 3 yaralı

15:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da esnaf bir açtı bir topladı

15:30 - Diyarbakır

Yenişehir’de faciadan saniyelerle kurtuldu

15:10 - Diyarbakır

Yenişehir’de esnaf ile belediye arasında mühürleme tartışması

14:47 - Diyarbakır