?>

Emeklilere yeşil ışık! Cevdet Yılmaz paylaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekliler hakkında beklenen açıklamayı yaptı. Yılmaz emeklilerle ilgili özel bir çalışma yaptığını ifade ederek "Bu çalışma tamamlandığında toplumla paylaşılacak" dedi.

Güncel - 8 ay önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz A Haber ekranlarına konuk olarak emekliler için açıklama yaptı. Yılmaz, yüksek enflasyonun altında ezilen emeklilerle ilgili özel bir çalışma yaptıklarını ifade etti.
Enflasyonla mücadele konusunda da önemli mesajlar veren Yılmaz, "Enflasyonu düşürmeye kararlıyız, geçmişte de bunu yapabilmiş bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon düşecek." ifadelerini kullandı.
"TAMAMLANDIĞINDA TOPLUMLA PAYLAŞILACAK"Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Cevdet Yılmaz, "Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır" dedi. Milyonlar emekli maaşı hesaplaması yapmak için ipuçları ararken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Buna göre enflasyonda iyileşme tahminlere yansıdı. Buna göre, geçen ay yüzde 3,42 olan nisan ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,25'e indi. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi de yüzde 44,19'dan yüzde 44,16'ya geriledi. Mayıs ayı için beklenti yüzde 3 olurken, Haziran ayı enflasyon tahmini de yüzde 2,54 oldu.
EMEKLİYE YÜZDE 15,05'LİK ZAM CEPTETürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için 3,16 enflasyon açıklamıştı. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 15,05'lik zammı şimdiden hak etmiş oldu.
6 AYLIK ENFLASYON RAKAMI ORTAYA ÇIKTINisan ayında yüzde 3,25, Mayıs'ta yüzde 3,00 ve Haziran'da yüzde 2,54'lük enflasyon rakamları da hesaba katıldığında 6 aylık enflasyonun yüzde 25,46 olması bekleniyor. Bu rakam Bağ-Kur ve SSK emekli maaşı zammı oranını yansıtıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

2025-09-28 15:28 - Siyaset

Acıbadem Kent Hastanesi Yeni Yüzüyle İzmir'de Sağlığın Merkezi Oluyor

2025-09-29 10:55 - Sağlık

Erken Seçim Açıklaması: Meclis Koridorları Çalkalanıyor

2025-10-02 15:23 - Siyaset

Amedspor'un Yeni Hocası Hakan Bayraktar Kimdir?

2025-09-27 11:10 - Spor

Sevilay Tuncer: Döngüsel yeşil ekonomi sadece çevreyi değil, ekonomiyi de büyütür

2025-09-30 00:27 - Siyaset

Batman'da Aile Hekimlerine Yönelik Dermatoloji Eğitimi Düzenlendi

2025-10-01 13:47 - Eğitim

DEM Parti Diyarbakır’da Basınla Buluştu

2025-10-01 15:57 - Siyaset

Etkili iletişim 112 Acil Çağrı Merkezi personeline anlatıldı

2025-09-30 09:42 - Eğitim

Diyarbakır'da ailecek nereye gidilir? Diyarbakır'da aileyle gezilecek yerler nerede?

2025-09-28 21:46 - Diyarbakır

Trump: Bugün Erdoğan ile olanları duyduğunuzda gerçekten çok etkileneceksiniz

2025-09-28 14:31 - Siyaset

İlgili Haberler

Dünyanın 3’üncü büyük ağır kaldırma vinci Çanakkale Boğazı’ndan geçti

10:54 - Güncel

Ziraat mühendisinin tavsiyesiyle diktiği kayısıdan 6 yıldır ürün alıyor

10:55 - Güncel

Bolu’da anne ayı ve yavruları kameraya yansıdı

10:59 - Güncel

Bozdoğan’da yılanların çiftleşme dansı kamerada

11:02 - Güncel

Erzurum Valisi Aydın Baruş’tan Jandarma Teşkilatının 187. Kuruluş Yıldönümü mesajı

11:03 - Güncel

Günün Manşetleri

Çermikli Minikler İlk Yarışmada Zirveye Koştu

12:14 - Diyarbakır

Dayıdan Yürek Yakan Çağrı: Kardeşimin Emanetlerini İstiyorum

11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Jandarma Suçlulara Nefes Aldırmıyor

11:32 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde Teknoloji Dönemi

10:40 - Diyarbakır

Kayapınar’da 13 Yaşındaki Çocuktan Acı Haber

01:55 - Diyarbakır