?>

Emeklilere yeşil ışık! Cevdet Yılmaz paylaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekliler hakkında beklenen açıklamayı yaptı. Yılmaz emeklilerle ilgili özel bir çalışma yaptığını ifade ederek "Bu çalışma tamamlandığında toplumla paylaşılacak" dedi.

Güncel - 10 ay önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz A Haber ekranlarına konuk olarak emekliler için açıklama yaptı. Yılmaz, yüksek enflasyonun altında ezilen emeklilerle ilgili özel bir çalışma yaptıklarını ifade etti.
Enflasyonla mücadele konusunda da önemli mesajlar veren Yılmaz, "Enflasyonu düşürmeye kararlıyız, geçmişte de bunu yapabilmiş bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon düşecek." ifadelerini kullandı.
"TAMAMLANDIĞINDA TOPLUMLA PAYLAŞILACAK"Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Cevdet Yılmaz, "Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır" dedi. Milyonlar emekli maaşı hesaplaması yapmak için ipuçları ararken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Buna göre enflasyonda iyileşme tahminlere yansıdı. Buna göre, geçen ay yüzde 3,42 olan nisan ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,25'e indi. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi de yüzde 44,19'dan yüzde 44,16'ya geriledi. Mayıs ayı için beklenti yüzde 3 olurken, Haziran ayı enflasyon tahmini de yüzde 2,54 oldu.
EMEKLİYE YÜZDE 15,05'LİK ZAM CEPTETürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için 3,16 enflasyon açıklamıştı. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 15,05'lik zammı şimdiden hak etmiş oldu.
6 AYLIK ENFLASYON RAKAMI ORTAYA ÇIKTINisan ayında yüzde 3,25, Mayıs'ta yüzde 3,00 ve Haziran'da yüzde 2,54'lük enflasyon rakamları da hesaba katıldığında 6 aylık enflasyonun yüzde 25,46 olması bekleniyor. Bu rakam Bağ-Kur ve SSK emekli maaşı zammı oranını yansıtıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın 34 Yıllık Çarşısı Harabeye Döndü

2025-09-30 14:42 - Diyarbakır

Malatya'da İki Metrelik Kırmızı Yılan Görüntülendi

2025-10-01 13:45 - Güncel

Diyarbakır'da ailecek nereye gidilir? Diyarbakır'da aileyle gezilecek yerler nerede?

2025-09-28 21:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İlk AVM’si Tarihe Karıştı Anılarda Yaşamaya Devam Ediyor

2025-09-28 11:16 - Diyarbakır

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

2025-09-28 15:28 - Siyaset

Silvan'da Esnaftan Belediye’ye “Ya Onarın, Ya Yeni Yer Verin” Çağrısı

2025-10-01 14:01 - Diyarbakır

Amedspor'a Bir Hafta Önce Resmi Onay Verilen Sponsor İbaresi, Sözlü Talimatla Yasaklandı!

2025-09-28 12:43 - Spor

Sur’un Kalbinde 95 Yıllık Lezzet Hikâyesi

2025-09-28 12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Termal Cenneti: Çermik Kaplıcaları

2025-09-27 12:00 - Diyarbakır

Diyarbakır Şehir Hastanesi’nde İnşaat Yüzde 58 Tamam

2025-10-02 14:31 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Terminatör böcekler yetersiz kaldı

10:18 - Güncel

Sıcak havada Kahramanmaraşlıların kaçış noktası mesire alanları oldu

11:55 - Güncel

Toroslar’ın zirvesinde arılarla doğal hayat

12:07 - Güncel

Başkan Çolakbayrakdar, "Projelerimizle çiftçimizin üretim gücünü artırıyor, ürün kalitesini yükseltiyoruz"

09:55 - Güncel

Sürekli eşya değiştirmek boşanma sebebi

10:02 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Kavurucu Sıcak Hayatı Zorlaştırıyor

16:49 - Diyarbakır

Kur'an kursu öğrencileri gençlik merkezinde bir araya geldi

16:44 - Diyarbakır

Çermik kavunu pazarda yerini aldı

16:42 - Diyarbakır

Kavurucu sıcağa karşı ilginç çözüm

16:38 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güçlü Pasajı Esnafından Güvenlik Çağrısı

15:03 - Diyarbakır