Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, 75 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Şıvgın, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.
Vefat haberini, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Dervişoğlu, “Milletimize hizmetleriyle iz bırakmış, 46. Hükûmet’te Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı, 47. Hükûmet’te ise Sağlık Bakanı olarak görev yapmış değerli devlet ve siyaset insanı, kıymetli büyüğümüz Halil Şıvgın’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Halil Şıvgın için pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde resmi tören düzenlenecek. Törenin ardından öğle namazına müteakip Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Altındağ ilçesine bağlı Tatlar Köyü Mezarlığı’nda defnedilecek.