?>

Çiftlikte Islıkla Gelen 2.500 Kanatlı Hayvan

Ağrı'da yaşayan Hüseyin Kösedağ, kurduğu çiftlikte 6 yıldır kaz, ördek, tavuk ve hindi yetiştiriciliği yapıyor. Günde yüzlerce hayvanı ıslıkla ya da seslenerek yanına toplayabilen Kösedağ, gençlere üretim çağrısında bulunuyor: “İlla üretim, illa üretim.”

Bölge - 11 ay önce

Ağrı'nın Gazi Mahallesi'nde yıllardır kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan Hüseyin Kösedağ, hem hayvan sevgisi hem de üretim azmiyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 6 yıl önce başladığı bu serüvende bugün 2.500’ü aşkın kanatlı hayvana ev sahipliği yapan Kösedağ’ın hayvanlarla kurduğu bağ ise görenleri hem şaşırtıyor hem de gülümsetiyor.
Kösedağ’ın ıslık çaldığında veya “gel gel” diye seslendiğinde yüzlerce kaz ve ördeğin koşarak yanına gelmesi, çiftlikteki eşsiz uyumu gözler önüne seriyor. Yalnızca yem saatlerinde değil, herhangi bir anda Kösedağ’ı gören hayvanlar büyük bir sevgiyle ona doğru yöneliyor. Bu durumu samimi bir şekilde anlatan Kösedağ, “Hayvanlarla aramızda özel bir bağ var, beni seviyorlar. Ben de onlara sevgimi ve ilgimi eksik etmiyorum” diyor.

“Ağrı Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği İçin Çok Uygun”

Çiftliğinde 500’e yakın hindi, 300-400 civarında tavuk, 1.000’in üzerinde ördek ve 400’den fazla kaz besleyen Kösedağ, Ağrı’nın iklim koşullarının kanatlı hayvan üreticiliği için çok uygun olduğunu belirtiyor.
Gençlere çağrıda bulunan Kösedağ, üretimin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullanıyor:“5-6 yıl önce bu işe merak sardım. Üretimden uzaklaşan toplumumuza örnek olmak istedim. Üreterek hem memlekete faydalı oluyorum hem de geçimimi sağlıyorum. Gençler mutlaka üretime yönelmeli. Üretim olmadan kalkınma olmaz.”
Gelecekte hayvan sayısını daha da artırmayı hedefleyen Kösedağ, üretimin her alanında sürdürülebilirlik için bireysel çabanın şart olduğunu vurguluyor.

Etiketler (SEO için):

Ağrı haberleri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, Hüseyin Kösedağ, ördek çiftliği, kaz çiftliği, tavuk üretimi, yerel girişimci hikayeleri, üretim seferberliği, hayvancılık haberleri

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın 34 Yıllık Çarşısı Harabeye Döndü

2025-09-30 14:42 - Diyarbakır

Malatya'da İki Metrelik Kırmızı Yılan Görüntülendi

2025-10-01 13:45 - Güncel

Diyarbakır'da ailecek nereye gidilir? Diyarbakır'da aileyle gezilecek yerler nerede?

2025-09-28 21:46 - Diyarbakır

Sur’un Kalbinde 95 Yıllık Lezzet Hikâyesi

2025-09-28 12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İlk AVM’si Tarihe Karıştı Anılarda Yaşamaya Devam Ediyor

2025-09-28 11:16 - Diyarbakır

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

2025-09-28 15:28 - Siyaset

Diyarbakır’ın Termal Cenneti: Çermik Kaplıcaları

2025-09-27 12:00 - Diyarbakır

Amedspor'a Bir Hafta Önce Resmi Onay Verilen Sponsor İbaresi, Sözlü Talimatla Yasaklandı!

2025-09-28 12:43 - Spor

Silvan'da Esnaftan Belediye’ye “Ya Onarın, Ya Yeni Yer Verin” Çağrısı

2025-10-01 14:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrenciler Bilimle Buluşuyor

2025-09-25 14:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turşuluk sebzeler tezgâhları doldurdu

12:51 - Diyarbakır

Çermik’te kış hazırlığı hızlandı: Kurutmalıklar tezgâhlarda

12:36 - Diyarbakır

BAMEC’in Diyarbakır’daki yeni temsilcisi belli oldu

12:27 - Diyarbakır