?>

Kuşadası’nda Cumhuriyet coşkusu sokaklara taştı

Cumhuriyet’in 102’nci yılı, Kuşadası’nda sabah saatlerinden itibaren başlayan törenlerin ardından akşam da artan bir coşkuyla kutlandı. Tüm kenti saran Cumhuriyet heyecanı, gece boyunca İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda doruğa ulaştı.

Kültür Sanat - 4 ay önce

Cumhuriyet’in 102’nci yılı, Kuşadası’nda sabah saatlerinden itibaren başlayan törenlerin ardından akşam da artan bir coşkuyla kutlandı. Tüm kenti saran Cumhuriyet heyecanı, gece boyunca İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda doruğa ulaştı.
Günün ilk etkinliği, gün batımının büyüleyici manzarası eşliğinde Kuşadası Kent Konseyi Cumhuriyet Sevdalıları Grubu’nun sahnelediği zeybek ve vals gösterileriyle başladı. Meydanı dolduran vatandaşlar, alkışlarla tempo tutarken, dansçıların uyumu ve zarafeti izleyenleri mest etti.
Ardından, Kısmet Otel kavşağında toplanan binlerce Kuşadalı, ellerinde Türk bayraklarıyla kırmızı beyaz bir deniz oluşturdu. Marşlar, sloganlar ve alkışlar eşliğinde başlayan Cumhuriyet Korteji, kentin sokaklarını tam bir bayram alanına çevirdi. Belediye binaları ve dükkânlar kırmızı beyaz bayraklarla süslenirken, korteje Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kortej boyunca coşku hiç azalmadı; her yaştan yurttaş, büyük bir gururla Cumhuriyet marşlarını söyledi. Kısmet Otel’den İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na kadar uzanan kalabalığın sonu adeta görünmedi.
Meydanı yeniden dolduran kalabalığı DJ Erbil Ellez karşıladı. Renkli ışıklar ve enerjik müzikler eşliğinde başlayan programda, vatandaşlar dans ederek Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, coşkulu kalabalığa anlamlı bir konuşma yaptı:

"Bugün, eğer kadın erkek, genç yaşlı hep birlikte omuz omuza Can Bonomo’yu izliyorsak; işte bu yurttaşlık bilincinin adı Cumhuriyet, bunun adı özgürlüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in değerini bilerek kutlayalım. Bugün eğlenmek hakkımız, Cumhuriyeti korumak borcumuzdur"
Başkan Günel’in sözleri büyük alkış aldı. Konuşmanın ardından gökyüzü, arka arkaya patlayan havai fişeklerle aydınlandı. Kırmızı, beyaz ve altın tonlarında ışıklarla süslenen gökyüzü, Kuşadası sahilinde izleyenlere görsel bir şölen sundu.
Gecenin finalinde sahne, sevilen sanatçı Can Bonomo’ya bırakıldı. Bonomo, en beğenilen şarkılarını alanı dolduran binlerce hayranı ile birlikte seslendirirken, Kuşadası’na unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı gecesi yaşattı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Yol Çalışması Alanında Feci Kaza: Genç Hemşire Hayatını Kaybetti

2025-10-29 11:21 - Diyarbakır

İsmail Küçükkaya'nın yeni adresi belli oldu

2025-10-29 13:18 - Güncel

29 Ekim’de tavuk döner ve ayranı 29 liradan sattılar

2025-10-29 16:32 - Ekonomi

Bakan Kurum Kiralık ve Satılık Konutların Detaylarını Paylaştı

2025-10-29 13:23 - Ekonomi

Siverek’te fener alayı yürüyüşü düzenlendi

2025-10-30 07:37 - Eğitim

Hamsinin kilosu 50 liraya kadar düştü

2025-10-29 11:30 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

2025-10-29 13:10 - Siyaset

Kuşadası’nda Cumhuriyet coşkusu sokaklara taştı

2025-10-30 08:32 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da Zeytin Bereketi: Sur’un Sokakları Taze Yeşil Zeytin Kokuyor

2025-10-29 14:46 - Diyarbakır

Medrese Âlimleri Diyarbakır’da Gündemi Değerlendirdi

2025-10-29 15:57 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Ramazan sahnesinde Alp Arslan rüzgarı

11:30 - Kültür Sanat

Koza Han’da masalar geri döndü, vatandaş yeniden tarihle buluştu

09:52 - Kültür Sanat

"Orman Koruyucuları" hem eğlendirdi hem öğretti

10:29 - Kültür Sanat

Uçakta Sıcak Lahmacun Dönemi Başladı

12:10 - Kültür Sanat

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

00:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır