?>

Malatya Kültür Yolu Festivali’ne Gölge Düştü

Malatya’da tepkilere rağmen başlayan Kültür Yolu Festivali’nin ilk günü, konserin ardından yaşanan şiddet olaylarıyla gündeme geldi. Çeşitli noktalarda çıkan kavgalar sonucu biri çocuk 6 kişi bıçaklanarak yaralandı, 4 kişi ise gözaltına alındı.

Asayiş - 5 ay önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Kültür Yolu Festivali, Malatya’da protestolara rağmen başladı ancak ilk günü olaylarla gölgelendi. Festivalin açılış konserinin ardından kent genelinde çıkan kavgalar, güvenlik endişelerini artırdı.
Festivalin düzenlendiği 100. Yıl Kent Parkı’nda ve çevresinde yaşanan dört ayrı bıçaklı olayda biri çocuk olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Polis, olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Konser Sonrası Peş Peşe Olaylar

Konserin sona erdiği dakikalarda, park çıkışında çıkan bir tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bir genç bıçaklanarak yaralandı. Aynı anda, yakınlardaki bir kafede de benzer bir kavga yaşandı ve burada da 3 kişi bıçaklandı. Öte yandan konser alanı çevresinde araçlar arasında çıkan maddi hasarlı bir trafik kazası da kavgaya dönüştü. Olay yerine sevk edilen trafik ekipleri tarafları ayırmakta güçlük çekti.

Bekçilere Müdahale Eden 4 Kişi Gözaltına Alındı

Festival alanında güvenliği sağlamakla görevli gece bekçilerine zorluk çıkaran bir grup genç, olay yerine çağrılan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Mahalle Arasında Bıçaklı Saldırılar

Olayların sadece festival alanıyla sınırlı kalmadığı görüldü. Çilesiz Mahallesi'nde bulunan Galip Demirel Ortaokulu yakınlarında bir genç 3 yerinden bıçaklanırken, Yalçın Koreş Ortaokulu yanında da 15 yaşındaki bir çocuk iki kişi tarafından bıçaklandı. Her iki olayda da saldırganların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Tepkilere Rağmen Festival Başladı

Festival, bazı siyasi parti temsilcileri, STK’lar, akademisyenler ve vatandaşlardan gelen eleştirilere rağmen düzenlendi. Tepkilerin temelinde, festivalin bölgenin inanç ve kültürel değerleriyle uyuşmadığı yönündeki görüşler yer aldı.
Konser sahnesindeki sanatçıların kıyafetleri ve performansları, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı ve eleştirilere neden oldu.

Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Yaşanan olayların ardından polis ekipleri, festival alanı ve çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı. İl Emniyet Müdürlüğü, olayların tekrar etmemesi adına tüm birimlerin koordinasyon içinde çalıştığını açıkladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

2025-09-28 15:28 - Siyaset

Acıbadem Kent Hastanesi Yeni Yüzüyle İzmir'de Sağlığın Merkezi Oluyor

2025-09-29 10:55 - Sağlık

Erken Seçim Açıklaması: Meclis Koridorları Çalkalanıyor

2025-10-02 15:23 - Siyaset

Eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad öldü mü? Zehirlendiği iddia edildi

2025-10-04 13:50 - Dünya

Erdoğan'ın doktoru 'helal tıp' istedi

2025-10-02 15:35 - Siyaset

DEM Parti Diyarbakır’da Basınla Buluştu

2025-10-01 15:57 - Siyaset

Sevilay Tuncer: Döngüsel yeşil ekonomi sadece çevreyi değil, ekonomiyi de büyütür

2025-09-30 00:27 - Siyaset

Batman'da Aile Hekimlerine Yönelik Dermatoloji Eğitimi Düzenlendi

2025-10-01 13:47 - Eğitim

Trump: Bugün Erdoğan ile olanları duyduğunuzda gerçekten çok etkileneceksiniz

2025-09-28 14:31 - Siyaset

ABD’yi İsrail Konusunda İkna Etmek Gerek

2025-10-03 14:18 - Siyaset

İlgili Haberler

Eskişehir merkezli dev yasa dışı bahis operasyonu: 18 ilde 56 kişi gözaltına alındı

15:11 - Asayiş

Kızıltepe'de katil için hesap zamanı

01:34 - Asayiş

16 Yaşındaki Kızın Şüpheli Ölümü: Baba Tutuklandı

01:30 - Asayiş

27 yaşındaki genç evinde ölü bulundu

23:28 - Asayiş

Komşu ilimizin ilçesinde iki günde ikinci şüpheli ölüm

00:43 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır