?>

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Tam Dolulukla Açıldı

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 127 firmanın katılımıyla Diyarbakır’da açıldı. Ancak 30 firma yer sorunu nedeniyle fuara katılamadı. Fuarın tam dolulukla açılması, daha büyük bir fuar alanı kurulması çağrılarını gündeme getirdi.

Diyarbakır - 8 ay önce

Diyarbakır’da 16. kez düzenlenen Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl büyük bir katılım ile açıldı. Fuar, 127 firmanın ve 300'ün üzerinde markanın katılımıyla gerçekleştirilirken, 30 firma yer sorunu nedeniyle fuara katılamadı. Fuar alanının tam doluluk oranıyla açılması, daha büyük bir fuar alanı kurulması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı Mezopotamya Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen fuar, Mardin, Adıyaman, Tunceli, Batman ve Cizre’den gelen iş dünyası ve çiftçi temsilcilerinin katılımıyla 16. kez kapılarını açtı. Fuarda, toplamda 16 bin 200 metrekarelik alanda 66 farklı ürün grubundan yeni nesil tarım ve hayvancılık ürünleri sergilendi. Bu yıl, fuara katılım oranının son üç yılda yüzde 20 arttığı belirtildi.

Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Mehdi Eker, fuarın bölge ekonomisinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Eker, "Bu topraklarda Türkiye’nin en büyük 4 tarım fuarından birini düzenliyoruz. Bölge, dünyanın tarımın ilk yapıldığı toprakları olarak biliniyor. Bu mirası geliştirmek için sulama projelerine büyük önem veriyoruz. Silvan tünelleri projesi tamamlanırsa, bölge tarımında büyük bir ivme kazanacağız," dedi. Eker, özellikle kuzey ilçelerinde meyve üretiminin önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çekti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya İSE açılışta yaptığı konuşmada fuara olan yüksek ilginin bölge için önemli olduğunu vurguladı. Kaya, "Bu yılki fuarda yeni nesil ürünlerimizi sergiliyoruz. Ancak yer sorunu nedeniyle 30 firma fuara katılamadı. Bu durum, daha büyük bir fuar alanının gerekliliğini gösteriyor. Çevremizdeki illerde daha büyük fuar alanları olsa da burada fuar düzenlemek için uygun altyapıya sahip değiliz. Diyarbakır, yeni bir fuar alanını hak ediyor," dedi. Kaya, fuarların daha büyük bir alanla düzenlenmesi için yeni altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bölgenin tarım ve hayvancılık alanında güçlenmesi için Silvan ve Kıralkızı barajlarının tamamlanması gerektiğini ifade etti.
Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, katılımcı firmalar ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Bu yıl fuarın 150 bin ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da modern binaların arasında unutulmuş bir köy

2025-04-16 13:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 4 Yaralı

2025-04-17 10:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da badem kalmadı: Çiftçi felaketle uyandı

2025-04-16 00:32 - Diyarbakır

Fenerbahçe’nin eski yıldızları Diyarbakır’da karşılaşıyor

2025-04-16 00:14 - Spor

Diyarbakır halkından çağrı: Şawelya Kanyonu tabiat parkı olsun!

2025-04-18 00:01 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’larının Tarihi: Binlerce Yılın Sırrı

2025-04-21 00:18 - Diyarbakır

İstanbul Valisinden Önder açıklaması

2025-04-16 00:32 - Siyaset

Diyarbakır’ın tarihi yapay zekâ ile canlanıyor

2025-04-18 00:36 - Diyarbakır

Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

2025-04-16 00:41 - Güncel

Eşini sokak ortasında katletti

2025-04-16 00:42 - Asayiş

İlgili Haberler

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır