?>

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli’nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınında yaralanan ve hastanede tedavisi devam eden Kader Dereli, Yoğun Bakım Servisi’nde gözetim altında tutuluyor.

Sağlık - 1 yıl önce

Seyitgazi ilçesinde çıkan ve rüzgarın Afyonkarahisar’a sıçrayan yangın söndürme çalışmalarına Denizli’den gelerek katılan Kader Dereli, alevlerin arasında kalarak yaralanmıştı. Vücudunun çeşitli bölgelerinde yanıklar oluşan Dereli, ekiplerce kurtarılıp Eskişehir Şehir Hastanesi’nde sevk edilmişti. Dün, Yoğun Bakım Servisi’ne alınan Dereli’nin tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Dereli’nin vücudundaki yanıklar için bir ameliyat daha geçirdiği ve gözetim altında tutulduğu bilgisi edinildi.
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayan ve Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine sıçrayan orman yangınına müdahale edilirken alevlerin aniden parlaması sonucunda 10 görevli personel şehit olurken, orman işçisi Kader Dereli yaralandı. Ekiplerce kurtarılarak ambulansla Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Dereli, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehit Tolunay Kocaman ve Eyüp Dereli’nin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu. Ardından Eskişehir Şehir Hastanesi’ne gelen Bakan Göktaş, Kader Dereli’nin sağlık durumu hakkında bilgi alıp yaralı orman işçisine geçmiş olsun temennisinde bulundu.

"Hastanemizde 1 yaralımız var, durumu iyiye gidiyor"

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Bakan Göktaş, "Bugün Eskişehir’deyiz. Eskişehir’de orman yangınlarında 5 orman çalışanımızı ve 5 AKUT gönüllümüz bildiğiniz üzere şehit düşmüştü. Biz de bugün şehit ailelerimizi ve yaralılarımızı ziyaret ettik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hastanemizde 1 yaralımız var, durumu iyiye gidiyor ve çok yakın takip ediliyor. Biz de bu süreçte bakanlık olarak sahadaydık. Afyon, Eskişehir, Denizli, Karabük ve Ankara başta olmak üzere 140 psikososyal destek personelimizle 490 vatandaşımıza psikososyal destek sağladık. 7/24 çalışma esasına göre psikososyal desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Tekrardan hepimize geçmiş olsun. Rabbimin ülkemizi bu tür afetlerden, felaketlerden korumasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Jandarma kaçakçılara göz açtırmıyor

2025-07-21 14:18 - Asayiş

Diyarbakır Semt Pazarlarında Yerli Ürünler Tezgâhta

2025-07-20 11:01 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları ilgilendiren haber: Araçlar satışa çıkacak

2025-07-20 12:15 - Diyarbakır

Diyarbakır'da çeşme suyu içilir mi?

2025-07-23 12:03 - Diyarbakır

Çocuklar yaz Kur'an kursları ile bulaşmanın sevincini yaşadılar

2025-07-21 11:55 - Bölge

Diyarbakır'a Özgü Halk Arasında Kullanılan Sözler Hangisi?

2025-07-23 12:01 - Diyarbakır

Silvan’ın Kürtçe Adı nedir

2025-07-25 13:41 - Diyarbakır

Diyarbakır'da tır alevlere teslim

2025-07-21 11:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki yangın faciasının iddianamesi hazır

2025-07-25 10:13 - Diyarbakır

DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın'dan Diyarbakır'daki Kaymakamlara Ziyaret

2025-07-24 14:19 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bilecik’te kalpteki doğuştan delik ameliyatsız kapatıldı

10:31 - Sağlık

Arının soktuğu kişi yaşam mücadelesi veriyor

14:09 - Sağlık

Sigara dumanı, hava kirliliği ve solunan zararlı gazlar sizi KOAH yapabilir

10:18 - Sağlık

Psikolog Giriş: "Popüler bölüm, her öğrenci için doğru tercih olduğu anlamına gelmez"

09:21 - Sağlık

Aşırı sıcaklar kalp hastaları, yaşlılar ve obezler için tehlike oluşturuyor

11:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da TÜGVA Yaz Okulu Final Heyecanı

16:57 - Diyarbakır

Seyyar Satıcıların Yeni Adresi Urfa Kapı Oldu

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Osmanlı Aynalarına Yoğun İlgi

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İngilizce Destekli Eğitimle Uluslararası Kariyer Fırsatı

13:10 - Diyarbakır

Tarihi ve manevi mirasa gönüllü sahip çıkıyor

12:40 - Diyarbakır