?>

Sosyal Medyada Kalp ve Öpücük Emojisi Gönderdi, Tacizden Ceza Aldı

Diyarbakır’da sosyal medyada tanımadığı genç kadına kalp ve öpücük emojileriyle mesaj atan 69 yaşındaki adam, “cinsel taciz” suçlamasıyla yargılandığı davada 2 bin 800 TL idari para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın davranışlarını taciz olarak değerlendirdi; aynı suçu 5 yıl içinde tekrar etmesi halinde ceza kesilecek.

Diyarbakır - 8 ay önce

Diyarbakır’da sosyal medya üzerinden genç bir kadına gönderdiği mesajlar nedeniyle yargılanan 69 yaşındaki H.T., “cinsel taciz” suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Şüphelinin attığı kalp ve öpücük emojileri ile “harikasın canım, çok tatlısın canım” ifadeleri, mahkemece suç unsuru sayıldı. H.T. hakkında idari para cezası verilirken, aynı davranışı tekrarlaması halinde bu cezayı ödemesi gerekecek.

“Tatlısın canım” mesajı mahkemelik oldu

Olay, geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da yaşandı. Evli ve 32 yaşında bir ev hanımı olan Z.Y., Instagram üzerinden tanımadığı birinden gelen mesajlar karşısında soluğu adliyede aldı. Z.Y.’nin savcılığa yaptığı başvuru üzerine 69 yaşındaki H.T. hakkında “cinsel taciz” suçundan soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında toplanan dijital delillerde, H.T.’nin Z.Y.’ye farklı zamanlarda “harikasın canım, çok tatlısın canım” şeklinde yazılı mesajlar attığı ve bu mesajlara kalp ve öpücük emojileri eklediği tespit edildi.

Mahkeme sanığın savunmasını inandırıcı bulmadı

Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık H.T., savunmasında “Instagram hesabım çalınmış olabilir, farklı hesaplar kullanıyorum” diyerek mesajları kendisinin atmadığını iddia etti. Ancak mahkeme, sanığın savunmalarını çelişkili buldu.
Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, H.T.’nin mesajları bizzat kendisinin attığını belirterek TCK’nın 105/1, 105/2-d, 43/1 ve 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti. Mağdur Z.Y.’nin avukatı Doğan İpek de mütalaaya katıldıklarını ve sanığın cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

2 bin 800 TL ceza ve 5 yıl denetim

Yargılama sonunda mahkeme, H.T.’nin eylemlerinin “cinsel taciz” suçu kapsamında değerlendirildiğine hükmetti. Sanık, 2 bin 800 TL idari para cezasına çarptırıldı. Ayrıca karar kapsamında H.T.’nin 5 yıl içinde benzer bir suçu yeniden işlemesi durumunda bu cezayı ödemek zorunda kalacağı belirtildi.
Bu karar, dijital ortamda gönderilen emojilerin ve yazılı ifadelerin de taciz suçu kapsamında değerlendirilebileceğini göstermesi bakımından dikkat çekici bulundu. Hukukçular, sosyal medyada atılan her mesajın, özellikle karşı tarafın rızası dışında yapılıyorsa, suç teşkil edebileceği uyarısında bulunuyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da modern binaların arasında unutulmuş bir köy

2025-04-16 13:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 4 Yaralı

2025-04-17 10:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da badem kalmadı: Çiftçi felaketle uyandı

2025-04-16 00:32 - Diyarbakır

Fenerbahçe’nin eski yıldızları Diyarbakır’da karşılaşıyor

2025-04-16 00:14 - Spor

Diyarbakır halkından çağrı: Şawelya Kanyonu tabiat parkı olsun!

2025-04-18 00:01 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’larının Tarihi: Binlerce Yılın Sırrı

2025-04-21 00:18 - Diyarbakır

İstanbul Valisinden Önder açıklaması

2025-04-16 00:32 - Siyaset

Diyarbakır’ın tarihi yapay zekâ ile canlanıyor

2025-04-18 00:36 - Diyarbakır

Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

2025-04-16 00:41 - Güncel

Eşini sokak ortasında katletti

2025-04-16 00:42 - Asayiş

İlgili Haberler

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır