?>

Su Tankerine Gizlenen Kaçak Trafo Dronla Yakalandı

Mardin’in Savur ilçesinde, su tankerine gizlenmiş kaçak trafo dron ile tespit edildi. 430 haneye elektrik sağlayacak kapasitedeki trafonun tarımsal sulamada kullanıldığı belirlendi. Dicle Elektrik, bölgede 5 kaçak trafoyu daha ortaya çıkardı.

Bölge - 3 ay önce

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hizmet veren Dicle Elektrik, kaçak elektrikle mücadelede teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Mardin’in Savur ilçesinde dron ile yapılan denetimler sırasında, üzeri kesilerek içerisine kaçak trafo yerleştirilmiş tekerlekli bir su tankeri tespit edildi. Yerden bakıldığında sıradan bir su tankeri gibi görünen düzenek, dron görüntüleriyle açığa çıkarıldı.

430 Haneye Yetecek Elektrik Kaçak Kullanılıyor

Yapılan teknik incelemeler, kaçak trafonun 430 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu ortaya koydu. Trafonun özellikle tarımsal sulama alanlarında kullanıldığı belirlendi. Dicle Elektrik mühendisleri, bu büyüklükteki kaçak trafoların şebekeye aşırı yük bindirdiğini, voltaj dalgalanmalarına yol açtığını ve diğer abonelerin enerji kalitesini düşürdüğünü açıkladı.

Bölgede 5 Kaçak Trafo Daha Bulundu

Şenocak Mahallesi’nde yapılan detaylı taramalarda, su tankeri içine gizlenen trafonun yanı sıra 5 kaçak trafo daha bulundu. Bu trafoların tamamının, yüzlerce metre derinlikten su çekmek için kullanıldığı tespit edildi. Kaçak trafoların hem enerji şebekesine hem de tarımsal üretime ciddi zararlar verdiği belirtildi.

Ekonomiye ve Çevreye Zarar Veriyor

Dicle Elektrik yetkilileri, tespit edilen tüm kaçak trafolar için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Kaçak elektrik kullanımının yalnızca dağıtım şebekesine değil, ülke ekonomisine, çevreye ve tarımsal üretime de zarar verdiği vurgulandı. Yetkililer, “Amacımız tüm abonelerimizin adil, kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmesini sağlamak. Teknolojiyi de kullanarak kaçak elektrikle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.
Haftanın Öne Çıkanları

Seçimi Kaybeden Başkan Tunceli’de Arı Yetiştiriciliğine Başladı

2025-08-26 13:21 - Bölge

Hastanede Skandal Doktor Tepki Çekti: Bakanlık Harekete Geçti

2025-08-27 14:38 - Asayiş

Etik Başkanı İşler: "Hedefimiz Ege’yi turizmde hak ettiği yere taşımak"

2025-08-23 16:28 - Güncel

İsrail, Nasır Hastanesi Katliamını "Trajik Kaza" Olarak Nitelendirdi

2025-08-26 13:31 - Dünya

Kılıçdaroğlu ve Dündar Arasında Sert Polemik

2025-08-24 15:56 - Siyaset

Nevzat Bahtiyar’ın Telefonundan Çıkan Video Gündem Oldu!

2025-08-23 14:26 - Güncel

Dışişleri Bakanlığı'ndan Süleymaniye Uyarısı: Vatandaşlarımız İçin Güvenlik Tedbirleri Alındı

2025-08-23 13:43 - Siyaset

Ukrayna’nın İHA Saldırıları Rusya’yı Vurdu: 6 Kentte Uçuşlar İptal Edildi

2025-08-24 15:51 - Dünya

Meral Akşener Uzun Süre Sonra Sami Yusuf Konserinde Görüntülendi

2025-08-24 15:46 - Siyaset

Kolombiya’da Peş Peşe Terör Saldırıları: 18 Ölü, 65 Yaralı

2025-08-23 13:38 - Dünya

İlgili Haberler

500 Yıllık Osmanlı Mirası Mevlevihane Yeniden Hayat Buldu

15:16 - Bölge

Tunceli’de minikler, derse sporla hazırlandı

14:54 - Bölge

Son dakika Van'da deprem mi oldu?

11:45 - Bölge

Kıyı Ege’de Sağanak Uyarısı: Marmara ve İç Bölgelerde Sis ve Don Tehlikesi

11:12 - Bölge

Yüksekova’da Telefon Bataryası Patladı Aile Ölümden Döndü

13:52 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır