?>

″Trafik sorununun çözümü için çevre yolu bir an önce tamamlanmalı″

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, Diyarbakır-Şanlıurfa yolunu Diyarbakır-Mardin yoluna bağlayacak ve Güneybatı Çevre Yolu olarak bilenen kara yolunun açılması kentin trafik sorunun büyük ölçüde çözeceğini söyledi..

Siyaset - 4 yıl önce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Kara yolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Diyarbakır-Şanlıurfa yolunu Diyarbakır-Mardin yoluna bağlayan ve uzunluğu 29,3 kilometre olan Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu’nun faaliyete geçmesiyle kentin ulaşımına önemli katkılar sağlayacağı bekleniyor. Kentin trafik sorununun çözüm için Güneybatı Çevre Yolu’nun tamamlanması gerektiğini bildiren DTSO başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, çevre yolu sayesinde ticari faaliyetlerin de artacağını söyledi.

Güneybatı Çevre Yolu’nun Diyarbakır için önemli bir yatırım olduğunu aktaran iş adamı Karagöz, “Kentimizin en önemli yatırımları arasında yer alan Güneybatı Çevre Yolu, Diyarbakır-Şanlıurfa yolunu Diyarbakır-Mardin yoluna bağlayacağı ve 29.3 kilometre uzunluğunda. Diyarbakır’ın şehir içi trafiğiyle transit trafiği birbirinden ayrılarak şehrin trafik yoğunluğu rahatlatılacak. Aynı zamanda bu çevre yolu yakıt ve zaman tasarrufu da sağlayacaktır. Çevre yolları kentlerin trafik güvenliğini ve ticari faaliyetlerini artırır. Diyarbakır’ın her geçen gün büyümesi trafik sorununu da beraberinde getiriyor. Özellikle yüksek tonajlı araçların artık kent merkezini kullanmamaları gerekiyor. Bu araçlar hem kazaya hem de çevre ve gürültü kirliliğine neden oluyor. Bu nedenle Güneybatı Çevre Yolu, bir an önce tamamlanmalı. Nüfusumuz 2 milyonu aşmış durumda. Diyarbakır’ın ticari potansiyeli de büyüyerek sürüyor. Kentimizde ticari lojistik faaliyetlerinin rahat bir biçimde yapılması üreticilerimizin arzu ettiği bir gelişme. Bu nedenle Diyarbakır’ın ulaşım sorunları vakit kaybetmenden çözüme kavuşturulması gerekiyor. Güneybatı Çevre Yolu’nun faaliyete geçmesi, Mardin ve Şanlıurfa bölgelerine ulaşımımız daha da kolaylaşacak. Yetkililerden bir an önce Güneybatı Çevre Yolu’nun tamamlanması için çalışmalarını hızlandırmalarını talep ediyoruz” dedi.

Karagöz, Diyarbakır’ın ticari hacminin büyümesi için ulaşım projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Güneybatı Çevre Yolu, Diyarbakır’ın ulaşımına rahatlatacak ancak kentin en önemli ihtiyaçlarından biri olan otoban sorununun da bir an önce çözülmesi gerek. Diyarbakır ihracatını en çok yaptığı Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı’na uzanacak otobanın projesi uzun yıllardır hükümetin gündeminde. Beklentimiz bu projenin hayata geçirilmesidir. Bu projeyle Diyarbakır’ın ve bölgenin ticari hacmi de büyüyecektir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Elazığ’da çürük hayvansal ürünler ele geçirildi

2022-08-18 00:00 - -

Teknoloji bağımlılığı çocuk ve gençlerin sağlığını tehdit ediyor!

2022-08-20 00:00 - Sağlık

Diyarbakır'da gece çalışan belediye otobüslerinin sayısı arttırıldı

2022-08-17 00:00 - -

Sokak ortasında bıçaklanan yaşlı adam hayatını kaybetti

2022-08-24 00:00 - Güncel

Prof. Dr. Kaya: “Kovid aşılarından beklenen yarar, yan etkilerinin çok çok daha ötesindedir”

2022-08-22 00:00 - Sağlık

Gece yarısı çıkan yangın mahalleyi ayağa kaldırdı

2022-08-21 00:00 - Güncel

Kemoterapiden cevap alamayan hastanın HIPEC yöntemiyle tümörleri yok edildi

2022-08-21 00:00 - Sağlık

Şanlıurfa ‘da Eyyüp Nebi Sabır evleri açıldı

2022-08-22 00:00 - Kültür Sanat

Erzurum Ticaret Borsası “ Hınıs Süt Toplama Merkezi” hizmete girdi

2022-08-19 00:00 - Ekonomi

Sağlık Bakanı Koca'da MHRS'den randevu alınamamasına açıklama

2022-08-23 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu

13:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sultan Alparslan Sevdasını Ömrüne Sığdırdı

16:33 - Diyarbakır

30 Yıllık Arzuhalcilerden Yapay Zekâ Uyarısı

15:19 - Diyarbakır

Kayapınar'daki İş Yeri Kurşunlamasında Şüpheli Tutuklandı

15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Polisinden Ortak Operasyon

14:47 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Seyyar Esnaftan Gençlere Unutulmayacak Mesaj

13:41 - Diyarbakır