?>

Yarım Asırdır Diyarbakır'ın Lezzet Mirasını Yaşatıyor

Diyarbakır’ın lezzet ustası Ali Karabulut, 40 yılı aşkın süredir kebap ve tava kültürünü yaşatarak kentin damak mirasına sahip çıkıyor. Saç tava, ciğer ve kemikli kebaplarıyla tanınan Karabulut, "Her tabağa Diyarbakır’ın ruhunu katıyorum" diyor.

Diyarbakır - 7 ay önce

 Diyarbakır’da etin en özel halini sofralara taşıyan isimlerden biri olan Ali Karabulut, yaklaşık 40 yılı aşkın süredir kebapçılık mesleğini sürdürüyor. Arbedaş Ocakbaşı ve Tavacı'nın sahibi olan Ali Usta, yöre insanının damak zevkine hitap eden et ustalığıyla adeta lezzet sanatı icra ediyor.

Kentin köklü yemek kültürünün önemli temsilcilerinden olan Karabulut, menüsünde çeşit çeşit kebapların yanı sıra, Diyarbakır mutfağının vazgeçilmezlerinden saç tava ve ciğer gibi özgün tatlara da yer veriyor. Özellikle kemikli kebapları, özel saç tavaları ve meşhur ciğer sunumlarıyla dikkat çeken usta, hem yerli halkın hem de kente gelen misafirlerin uğrak noktası haline geldi.
Mesleğe adım attığı günden bu yana lezzetin peşinde olduğunu belirten Ali Usta, "Her bir tabağa Diyarbakır’ın ruhunu katıyorum. Yarım asra yaklaşan bir emek var burada. Geleneklerimizi yaşatmak, yeni nesillere gerçek kebap kültürünü tanıtmak benim için bir onur," diye konuştu.
Yılların deneyimiyle etin en doğru noktada pişmesini sağlayan Ali Karabulut, sadece damakları değil, gönülleri de fethetmeye devam ediyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

Dicle Üniversitesi’nden dünya çapında başarı

2025-04-23 00:00 - Diyarbakır

Deprem Gelmeden Önce Alınması Gereken Önlemler

2025-04-24 00:16 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden “Bir Dikili Ağacın Olsun” Etkinliğiyle Doğaya Nefes

2025-04-26 00:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yaz Sıcağı Erken Geldi: Parklar Doldu, Çocuklar Havuzlara Koştu

2025-04-25 00:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çocuklardan Ücretsiz ve Halka Açık Yüzme Havuzu Talebi

2025-04-25 00:11 - Diyarbakır

Aynı ot, farklı fiyat: Diyarbakır’da 300 TL, Batman’da 10 bin TL

2025-04-23 00:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın kültürel hazinesi bu kitapta yaşatılıyor

2025-04-22 00:00 - Diyarbakır

Dizilerde rol alıyorlar, doğum günleri kutlanıyor: İşte Mardin’in efsane atları

2025-04-23 00:13 - Bölge

Samsun’da Heyelan: 1 kişi kurtarıldı, 2 kişi göçük altında

2025-04-28 00:12 - Güncel

Sıcak Havada Klima Kullanımı: Faydaları ve Sağlığa Olası Zararları

2025-04-25 00:05 - Diyarbakır

İlgili Haberler

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır