?>

Zorkun Yaylası 29’uncu çocuk şenliği başladı

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen "Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği", kortej yürüyüşüyle başladı.

Güncel - 1 yıl önce

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen "Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği", kortej yürüyüşüyle başladı. "Çocuk gülerse şenlik olur" sloganıyla ve "Aile Yılı" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen şenlik, yüzlerce kişinin katılımıyla Zorkun Yaylası Orman İşletme Müdürlüğü önünden başladı.

Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde çarşı merkezine kadar gerçekleştirilen yürüyüşe, protokol üyeleri, vatandaşlar ve izci kulüpleri üyeleri de ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik etti. Mehteran takımı, yürüyüş sonunda günün anlamına özel marşlar seslendirdi. Mehter konserinin ardından şenliğin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye’nin deprem sonrası hızla toparlandığını vurgulayarak, "Osmaniye büyük bir aile ve her geçen gün koşar adımlarla hedefine gidiyor. Deprem sonrası yaralarımızı hızla sarıyor, adeta küllerimizden yeniden doğuyoruz" dedi.

Zorkun Yaylası’nın yalnızca bölgenin değil, Türkiye’nin önemli yayla turizmi merkezlerinden biri olma yolunda ilerlediğini belirten Başkan Çenet, "Zorkun’umuz gerçekten havası ve doğasıyla göz kamaştırıyor. Yaylamız artık sadece bir marka olmanın ötesinde, atacağımız yeni adımlarla Türkiye’mizde yayla turizminin önemli bir durağı olacak. Bunun için var gücümüzle çalışacağımızı vaat ediyorum" diye konuştu.

Gençliğinde Osmaniye’ye her gelişinde hayaller kurduğunu söyleyen Başkan Çenet, "Şimdi 30 yıl geçmiş. Bana diyorlar ki ‘Sen çok çalışıyorsun.’ Ben de diyorum ki, ‘nasıl çalışmayayım? 30 yıl beklemişiz.’ Osmaniye’mize akıttığımız her damla ter helal olsun. Allah’ım bizi utandırmasın" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen Samet Aybaba Futbol Turnuvasının başlama vuruşu gerçekleştirildi. Vuruşu, Osmaniyeli ünlü teknik direktör ve eski futbolcu Samet Aybaba ile Belediye Başkanı İbrahim Çenet birlikte yaptı. Turnuvada sahaya çıkan genç sporculara başarılar dilendi.

10 Ağustos Pazar günü pop müzik sanatçısı Demet Akalın konseriyle sona erecek olan Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği kapsamında; yaklaşık 20 farklı dalda geleneksel çocuk oyunları, turnuvalar, aile ve kültürel yarışmaların yanı sıra, animasyon gösterileri, çocuk tiyatroları, sinema gösterimi ve sürpriz eğlenceler düzenlenecek.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Depremin Ardından Felaket: Dev Yanardağ Uyandı!

2025-07-30 17:01 - Dünya

Diyarbakır’da Okullar Ne Zaman Açılıyor

2025-08-05 01:37 - Diyarbakır

Kırklar Dağı’nda Tarihi Keşif İddiası: Nuh’un Gemisi Bu Topraklarda mı Durdu?

2025-08-03 12:02 - Diyarbakır

Nazar duası ve önemi

2025-08-02 16:11 - Güncel

Batman’da Hobi Bahçelerine Yıkım Şoku

2025-07-30 14:20 - Bölge

Diyarbakır’ın Kavurucu Sıcağında Kurutuluyorlar

2025-07-30 10:38 - Diyarbakır

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Hekimoğlu Atandı

2025-07-31 12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en sıcak yılları

2025-08-03 12:28 - Diyarbakır

Yaşlı bireylere yönelik gezi

2025-07-31 12:29 - Güncel

Diyarbakır Ulu Cami'nin Altında 3 Bin Yıllık Sır

2025-08-05 10:59 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Doğa Koruma ekipleri, ormanlık alanlardaki yasak ses cihazlarını topladı

16:21 - Güncel

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının çalışmaları değerlendirildi

16:25 - Güncel

Hürmetçi’nin doğal değerleri geleceğe taşınıyor

16:31 - Güncel

Karayazı’da toplu açılış: Köy yollarının yüzde 60’ı asfaltlandı

16:33 - Güncel

Minik itfaiyeciler, hem öğrendi hem eğlendi

16:35 - Güncel

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır