USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da Son Yılların Rekoru Kırıldı

Kış mevsimi boyunca etkili olan kar yağışları, Mart ayında yerini sağanak yağmura bıraktı. Diyarbakır’da bu yıl kaydedilen yağış miktarı, son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Diyarbakır’da Son Yılların Rekoru Kırıldı

Diyarbakır, bu yıl meteorolojik açıdan sıra dışı bir kış ve bahar dönemi geçirdi. Ocak ve Şubat aylarında kent genelinde etkili olan kar yağışları, Mart ayında yerini yoğun yağmura bıraktı. Yapılan ölçümlere göre, bu yılki toplam yağış miktarı uzun yıllar ortalamasının oldukça üzerine çıktı.

Özellikle kar ve yağmurun ardı ardına etkili olması, tarım alanları ve su kaynakları açısından önemli bir avantaj sağladı. Kentteki barajlar ve göletler doluluk oranlarını artırırken, çiftçiler de toprağın nemlenmesinden memnun.

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da yağış miktarı uzun yıllar ortalamasının altında kalmış, kuraklık endişelerini gündeme taşımıştı. Bu yıl ise kar ve yağmurun peş peşe gelmesi, hem tarım hem de su kaynakları açısından rahatlatıcı bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Uzmanlar, bu yılki kar ve yağmur yağışlarının uzun yıllar ortalamasıyla karşılaştırıldığında, Diyarbakır için son yılların en yoğun yağışlı dönemi olduğunu belirtiyor. Ancak aşırı kar ve yağmurun bazı bölgelerde su baskınlarına yol açabileceği uyarısı da yapılıyor.

o sohbet