USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır'da Ucuzluk Pazarı Açılışı İzdihama Sahne Oldu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir ucuzluk merkezinin açılışında yaşanan yoğunluk izdihama dönüştü. Uygun fiyatlı ürünlere ulaşmak isteyen vatandaşlar arasında yaşanan arbede kameralara yansıdı.

Diyarbakır'da Ucuzluk Pazarı Açılışı İzdihama Sahne Oldu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yeni açılan bir ucuzluk pazarı, daha ilk gününde yoğun ilgi nedeniyle izdihama sahne oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren dükkan önünde toplanan vatandaşlar, açılış anıyla birlikte kontrolsüz kalabalık oluşturdu.

Olay, Ergani ilçesine bağlı Makam Mahallesi 30’luk yol üzerinde meydana geldi. Uygun fiyatlı ürünlerin satışa sunulacağı duyurulan ucuzluk merkezinin açılışı için çok sayıda vatandaş saatler öncesinden mağaza önünde kuyruk oluşturdu. Açılış konuşmalarının ardından kurdelenin kesilmesiyle birlikte kalabalık bir anda içeri yöneldi.

Kadınlar ve çocukların da bulunduğu yoğun kalabalıkta zaman zaman ezilme tehlikesi yaşandı. Vatandaşların indirimli ürünlere ilk ulaşma telaşı, kısa süreli arbedelere neden olurken, bazı kadınlar çevredekilerin yardımıyla son anda sıkışıklıktan kurtarıldı.

Yaşanan izdiham anları ise çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Görüntülerde kalabalığın kontrolsüz şekilde mağazaya girmeye çalıştığı ve yaşanan panik dikkat çekti.

Vatandaşlar, benzer açılışlarda gerekli güvenlik ve düzenleme önlemlerinin alınması gerektiğini belirterek, olası olumsuzlukların önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

KAYNAK: İHA