USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır Polisinden Suç ve Suçlulara Şok Operasyon

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ateşli silahla yaralama olayının firari şüphelilerine yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi yakalandı. Aramalarda ruhsatsız tabancalar, çok sayıda fişek, cep telefonu, SIM kart, banka kartı ve farklı kişilere ait kimlikler ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde polis ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında, ateşli silahla yaralama olayına ilişkin firari şüphelilerin yakalanması amacıyla belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi.

Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 6 şüpheli yakalanırken, adreste yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca ile 59 tabanca fişeği ele geçirildi.

Aramalarda ayrıca 9 cep telefonu, 14 SIM kart, 3 banka kartı ve 3 bilgisayar kasasının yanı sıra farklı kişilere ait 6 kimlik kartı bulundu.

Polis ekiplerinin incelemelerinde, çok sayıda banka hesabı, IBAN bilgisi ve kişisel verilerin yer aldığı dokümanlara da el konuldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı

Yakalanan şüpheliler hakkında 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet, resmi belgede sahtecilik ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçlarından adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan şüphelilerden birinin hakkında 3 yıl 10 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Söz konusu kişi, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi. Soruşturmanın adli makamlarca sürdürüldüğü bildirildi.