USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

DTSO’da Mavi Liste kazandı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 16 meslek komitesinin tamamında Mavi Liste ipi göğüsledi. Yaklaşık 4 bin üyenin oy kullandığı seçimlerin ardından Mehmet Kaya yeniden DTSO Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

DTSO’da Mavi Liste kazandı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerinde sonuçlar belli oldu. Odanın 16 meslek komitesinin tamamını Mavi Liste kazanırken, yönetim kurulu başkanlığı için tek aday olarak yarışan Mehmet Kaya yeniden başkanlığa seçildi.

Yaklaşık 4 bin oda üyesinin sandık başına gittiği seçimlerde katılım oranındaki artış dikkat çekti. Seçimlerin ardından DTSO Hizmet Binası önünde açıklamalarda bulunan Mehmet Kaya, tek adaylı bir yarış olmasına rağmen üyelerin gösterdiği ilgiyi önemli bir mesaj olarak değerlendirdi.

Oy kullanımında yüzde 50 artış

Bir önceki seçimle karşılaştırıldığında oy kullanımında yaklaşık yüzde 50 artış yaşandığını belirten Kaya, iş dünyasının yoğun çalışma temposuna rağmen sandığa gösterdiği ilginin kendileri açısından önemli olduğunu söyledi.

Tek adaylı seçimlerde katılımın genellikle düşük olabildiğine işaret eden Kaya, ortaya çıkan tablonun beklentilerinin üzerinde olduğunu ifade etti. Diyarbakır'a yakışan, demokratik bir seçim sürecinin yaşandığını dile getiren Kaya, üyelerin sandığa giderek yeni döneme ilişkin güçlü bir mesaj verdiğini kaydetti.

Yeni dönemde bölgesel kalkınma vurgusu

Seçim öncesinde iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Kaya, Diyarbakır merkezli ancak bölgeyi de kapsayan güçlü bir ekonomik birliktelik oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Diyarbakır ve çevre illerin ekonomik sorunlarının ortak hareket edilerek gündeme taşınması gerektiğini vurgulayan Kaya, bölgedeki yoksulluk, sermaye kaybı ve beyin göçü gibi sorunlara dikkat çekti.

Geçmiş yıllarda yaşanan çatışmalı sürecin bölge ekonomisi üzerinde ağır sonuçlar doğurduğunu ifade eden Kaya, mevcut teşvik ve yasal düzenlemelerin de gelişmişlik farkını ortadan kaldırmakta yeterli olmadığını söyledi.

"Daha güçlü bir ses olacağız"

Yeni dönemde DTSO'nun çalışmalarında bölgesel kalkınmanın öncelikli başlıklardan biri olacağını belirten Kaya, iş dünyası temsilcileri ve sanayicilerle birlikte daha kapsamlı çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sadece sorunları dile getiren değil, çözüm önerileri ve projeler geliştiren bir iş dünyası yapılanması oluşturmak istediklerini kaydeden Kaya, hükümete yönelik ekonomik yol haritaları hazırlanmasının da hedefleri arasında bulunduğunu ifade etti.

Kaya, kalkınmanın yalnızca kent sınırları içerisinde ele alınmasının yeterli olmadığını, bölgesel ölçekte iş birliğinin önem taşıdığını vurguladı.

Kaya'dan üyelere teşekkür

Seçimlerin ardından kendilerine destek veren organize sanayi bölgelerine, iş dünyasının temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve oy kullanan oda üyelerine teşekkür eden Mehmet Kaya, ortaya çıkan sonucun kendilerine önemli bir sorumluluk yüklediğini belirtti.

Kaya, açıklamasında, "Mesajın farkındayız. Sorumluluğumuzun farkındayız" diyerek yeni dönemde Diyarbakır ve bölge ekonomisi için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti.