USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Meteoroloji’den Doğu ve Güneydoğu İçin Kuvvetli Kar Uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Batman, Şırnak, Diyarbakır ve Siirt’in bazı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve çığ riskine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Meteoroloji’den Doğu ve Güneydoğu İçin Kuvvetli Kar Uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı kesimleri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Yapılan son değerlendirmelere göre, 9 Ocak Cuma günü sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen kar yağışlarının, 10 Ocak Cumartesi sabahına kadar aralıklarla süreceği bildirildi.

20 SANTİM KAR YAĞACAK

Uyarıya göre; Batman’ın kuzey ilçeleri Beşiri, Sason ve Kozluk, Şırnak’ın doğusunda Beytüşşebap ve Uludere, Diyarbakır’ın kuzeydoğusunda Kulp ile Siirt’in doğusundaki Pervari çevrelerinde 10 ila 20 santimetre arasında kar yağışı bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerine çıkabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları, yüksek rakımlı bölgelerde tipi ile eğimli ve kar örtüsünün yoğun olduğu alanlarda çığ tehlikesi oluşabileceğine dikkat çekti.

Yetkililer, sürücülerin ve vatandaşların güncel hava durumu tahminlerini takip etmeleri, zorunlu olmadıkça yüksek kesimlere çıkmamaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulundu.