USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

6 Şubat: Kara Günün Ardında Kalanlar

6 Şubat 2023, Türkiye'nin hafızasına kazınan, hiçbir zaman unutulamayacak bir tarih olarak yerini aldı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem, yalnızca o bölgedeki illeri değil, tüm ülke derinliğinden görülebilecek bir felaketti. Bu kara gün, sadece yıkımın ve kaybın değil, aynı zamanda acı, dirençli, direniş ve yeniden doğuşun da simgesi

Onun felaketi, insanın hem fiziksel hem de psikolojik olarak sarstığı gibi, 6 Şubat depremi binlerce hayatı alıp götürerek insanların ruhunda izler bıraktı. Bir yıl sonra, o günün acısı hala taze ve geride kalan travma, sadece enkazda kalan canların kaybıyla sınırlı kalmadı; hastalardaki kayıpların aileleri, evsiz kalanlar ve derin psikolojik etkilerle başa çıkma süreci için uzun bir iyileşme süreci baş

Deprem ve Toplumsal Dayanışma: Birbirimize Kenetlenmek

Onun felaketi, toplumsal yapıyı yeniden şekillendiriyor. 6 Şubat depremi, Türkiye cumhuhuriyetimizin bütün vatandaşları birlikte hareket etme gücünü bir kez daha ortaya çıkardı. Ülkede mücadele eden dayanışma, aynı zamanda toplumsal bağların güçlenmesi, “biz” olma bilincinin yeniden filizlenmesi açısından önemli bir anlam taşıyor. Yaşanan onun kaybı, onun acı, aslında bu birlikteliğin değerini daha çok hissettirdi.

Afetlere Karşı Hazırlık: Geleceğe Umut Bırakmak

6 Şubat depremi, yalnızca kesintileri değil, toplumların da ne kadar hazırlıksız olduğunun gözlerin önünde serdi. Bu günün ardından, tüm ülkede deprem ve afet hazırlıklarını ciddi şekilde gözden geçirmeleri gerekmektedir. 

Kişisel olarak, toplumsal olarak ve devlet düzeyinde, afetlere karşı bilinçlenmek, riskleri en aza indirmek için alınacak kesintilerin artırılması, bu felaketten çıkarılacak en önemli derslerden biridir. Başka bir felakete karşı daha güçlü, daha hazırlıklı olmak, ancak toplumsal dayanışma ile mümkün olacaktır. 

6 Şubat 2023'te, bir kara gün olarak tarihte geçen ama bu felaketten çıkardığımız sorunlar, yeniden yapılanma sürecini değiştirmeli ve toplumsal sorumluluğumuz artırılmalıdır. iki yıl sonra geriye kalan gerileme, kayıpların acısı bir nebze hafiflemiş olsa da, hala toplum olarak iyileşme sürecindeyiz. Ancak önemli olan, yaşananları unutmamak ve bu karanlık günün bölgelerinde daha dirençli, daha dayanıklı bir toplum inşa etmek için gerekli adımlar hızla atılmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ