?>

15 Temmuz Şehitleri Derneği’nden CHP’li Başarır’a Sert Tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP Meclis Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’na yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi: “Bu millet, şehitlerinin emanetine uzanan dili asla kabul etmez.”

Diyarbakır - 12 ay önce

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın açıklamalarına sert sözlerle yanıt verdi.
CHP’li Başarır’ın, Yüksek Askerî Şura (YAŞ) kararıyla Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu hakkındaki ifadelerinin “iftira niteliğinde” olduğunu belirten Gündüz, bu sözlerin yalnızca bir komutanı değil, tüm Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve aziz milleti hedef aldığını vurguladı.
Gündüz yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, ordumuzun şerefine ve milletimizin iradesine yönelen bu hadsiz açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Selçuk Bayraktaroğlu’nun liyakati, devletine olan sadakati ve 15 Temmuz gecesi gösterdiği duruş, milletimizin vicdanında karşılık bulmuştur. Türk ordusunun başına, vatan hainlerinin karşısında dimdik duran bir neferin gelmesi, bu milleti sevindirmiştir. Rahatsız olanların kim olduğu ise ortadadır,” ifadelerini kullandı.
Asıl rahatsızlık, ordu içindeki vesayet yapılarının temizlenmiş olmasındandır” diyen Gündüz, şöyle devam etti: “Devletin meşru kurumlarını, şehitlerimizin hatırasını ve gazilerimizin onurunu hedef alanlar şunu iyi bilmelidir ki; bu milletin hafızası da sabrı da güçlüdür. 15 Temmuz gecesi tanklara karşı göğsünü siper eden bu millet, darbeci zihniyetin sözcüleriyle değil; vatanı için canını feda edenlerle omuz omuzadır. Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’na görevinde üstün başarılar diliyoruz. Millet olarak yanında olduğumuzu güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.”
Gündüz, açıklamasının sonunda “Şehitlerimizin emanetine ve milletimizin onuruna uzanan hiçbir dili asla kabul etmiyoruz” sözleriyle tepkisini yineledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Okullar Ne Zaman Açılıyor

2025-08-05 01:37 - Diyarbakır

Antalya’nın İlk Generali Tümgeneral Tarık Hekimoğlu Diyarbakır’a Atandı

2025-08-07 11:01 - Diyarbakır

Nazar duası ve önemi

2025-08-02 16:11 - Güncel

Diyarbakır'ın en sıcak yılları

2025-08-03 12:28 - Diyarbakır

Kırklar Dağı’nda Tarihi Keşif İddiası: Nuh’un Gemisi Bu Topraklarda mı Durdu?

2025-08-03 12:02 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Cami'nin Altında 3 Bin Yıllık Sır

2025-08-05 10:59 - Diyarbakır

Ormanın sessiz bekçisi fotokapana takıldı!

2025-08-01 11:44 - Güncel

Yaşlı bireylere yönelik gezi

2025-07-31 12:29 - Güncel

OSB Başkanı Fidan: Terörsüz Türkiye Süreci Sanayiye Hız Katacak

2025-08-02 23:20 - Diyarbakır

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Hekimoğlu Atandı

2025-07-31 12:11 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da 5 Bin Yıllık Geleneğe Direnen Usta

10:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Hukuk Literatürüne Güçlü Katkı

10:27 - Diyarbakır

Otomobil koyun sürüsüne çarptı, 10 koyun telef oldu

09:48 - Diyarbakır

MHP Kayapınar’da Baver Bulut güven tazeledi

09:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Oyun Salonunda Şüpheli Ölüm

20:42 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 5 Bin Yıllık Geleneğe Direnen Usta

10:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Hukuk Literatürüne Güçlü Katkı

10:27 - Diyarbakır

Otomobil koyun sürüsüne çarptı, 10 koyun telef oldu

09:48 - Diyarbakır

MHP Kayapınar’da Baver Bulut güven tazeledi

09:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Oyun Salonunda Şüpheli Ölüm

20:42 - Diyarbakır