USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

70 Milyon TL’lik Dolandırıcılık Operasyonu

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kendisini kamu görevlisi ve banka çalışanı olarak tanıtıp 2 kişiyi 70 milyon TL dolandırdığı tespit edilen şüpheli, Ankara ve Şanlıurfa ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalandı.

70 Milyon TL’lik Dolandırıcılık Operasyonu

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, son dönemde artan dolandırıcılık vakalarına karşı azimle yürüttüğü operasyonlara bir yenisini ekledi. Akçakale ilçesinde, kendisini kamu görevlisi ve banka çalışanı olarak tanıtarak 2 kişiyi toplam 70 milyon TL dolandırdığı belirlenen şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 1 kişi yakalanarak adli işlem başlatıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan jandarma yetkilileri, söz konusu şahsın Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak 11 Şubat 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda tespit edildiğini ifade etti. Yapılan açıklamada, dolandırıcılık suçlarının önlenmesi ve faillerin adalete teslim edilmesi için çalışmaların kararlılıkla süreceği vurgulandı.

Yetkililer, vatandaşları tanımadıkları kişilerden gelen banka ve kamu görevlisi görüntülü taleplere karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, şüpheli durumların derhal jandarma veya emniyet birimlerine bildirilmesini istedi.

KAYNAK : İLKHA