<div data-end="375" data-start="317"><strong data-end="375" data-start="317">Batman'ın Sason İlçesinde Doğal Bal Üretimi Yükseliyor</strong></div> <div data-end="667" data-start="377">Batman’ın Sason ilçesinde yer alan Halkis ve Mereto Dağları, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda yüksek kaliteli organik bal üretimiyle de dikkat çekiyor. Bölgedeki arıcılar, yıllardır süregelen deneyimleriyle ürettikleri balın benzersiz lezzet ve kalitesini gururla tanıtıyor.</div> <div data-end="1037" data-start="669">Geçtiğimiz ay Sason'da düzenlenen bal yarışmasında, tat kategorisinde birincilik kazanan Heves Aksoy, bölgedeki organik bal üretiminin önemini vurguladı. Aksoy, yıllardır süren arıcılık tecrübesiyle, Halkis ve Mereto dağlarında ürettikleri balın tamamen doğal yöntemlerle elde edildiğini ve bu balın hem lezzet hem de sağlık açısından eşsiz bir ürün olduğunu belirtti.</div> <div data-end="1037" data-start="669"></div> <div data-end="1075" data-start="1039"><strong data-end="1075" data-start="1039">"Balımız Halis ve Yüksek Kalite"</strong></div> <div data-end="1367" data-start="1077">Heves Aksoy, Halkis Dağı’ndaki binbir çeşit çiçeğin, ürettikleri balın kalitesine doğrudan etki ettiğini ifade etti. "Balımız halis ve kalitelidir. İlaç niyetine bile kullanılır, her derde devadır" diyen Aksoy, bölgenin doğal yapısının balın tadını ve özelliklerini pekiştirdiğini belirtti.</div> <div data-end="1652" data-start="1369">Yıllık üretim miktarına da değinen Aksoy, başlangıçta 700 kilo ile bir ton arasında bal üretirken, arıcılıkta gösterdikleri gelişim sayesinde artık 2-3 ton civarında bal üretimi yaptıklarını söyledi. Aksoy, "Üretimimizi her geçen yıl artırıyoruz ve talep her geçen gün artıyor" dedi.</div> <div data-end="1690" data-start="1654"><strong data-end="1690" data-start="1654">Sason'un Organik Bal Potansiyeli</strong></div> <div data-end="2007" data-start="1692">Bölgedeki bal üretiminin daha geniş kitlelere tanıtılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, Sason’un potansiyelinin yeterince tanıtılmadığını düşündüğünü belirtti. Aksoy, "Sason’da çok güzel şeyler var ama yeterince ilgi görmüyor. İnşallah organik balımız, tüm Türkiye ve dünyada talep gören bir ürün olur" diye ekledi.</div> <div data-end="2250" data-start="2009">Sason’da organik bal üretimi, bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor. Doğal yöntemlerle üretilen balın sağlık faydaları ve lezzeti, bu ürünün daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için güçlü bir fırsat oluşturuyor.</div> <div data-is-only-node="" data-is-last-node="" data-end="2518" data-start="2252">Sason’un sahip olduğu doğal kaynaklar ve organik bal üretim potansiyeli, doğru tanıtımlarla dünyanın dört bir yanına yayılabilir. Aksoy, bölgedeki bal üreticileri ve yerel halkın bu potansiyeli değerlendirebilmesi için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı.</div> <div data-is-only-node="" data-is-last-node="" data-end="2518" data-start="2252"></div> <div data-is-only-node="" data-is-last-node="" data-end="2518" data-start="2252">KAYNAK: İLKHA</div>