USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Çermik–Siverek Yolu Trafiğe Kapatıldı

Diyarbakır genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışı, Çermik ile Siverek’i birbirine bağlayan karayolunda ulaşımı durma noktasına getirdi. Güvenlik gerekçesiyle yol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Çermik–Siverek Yolu Trafiğe Kapatıldı

Diyarbakır’da günlerdir etkili olan kar yağışı, ulaşımda ciddi aksamalara neden olmaya devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran yağış nedeniyle Diyarbakır’ın Çermik ilçesi ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesini birbirine bağlayan karayolu ulaşıma kapatıldı.

Yoğun kar birikimi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yol, çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, bölgede ulaşım tamamen durdu. Yetkililer, sürücülerin can ve mal güvenliği açısından ikinci bir duyuruya kadar söz konusu güzergâhı kullanmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Kar yağışının aralıklarla devam etmesinin beklendiği bölgede, ekiplerin yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Sürücülere alternatif güzergâhları tercih etmeleri ve hava koşullarını dikkate alarak yola çıkmaları çağrısı yapıldı.

KAYNAK: İHA