USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır Çocuk Cezaevinde Bir İlk: Hükümlü Hafız Oldu

Diyarbakır Çocuk Ceza ve Islah Evi'nde kalan bir hükümlü, Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü eğitim programı sayesinde Kur'an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyerek hafız oldu. Bu başarı, Türkiye’de çocuk cezaevlerinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Diyarbakır Çocuk Cezaevinde Bir İlk: Hükümlü Hafız Oldu

Eğitim Çalışmalarıyla Gelen Başarı

Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen manevi eğitim çalışmaları, Diyarbakır Çocuk Ceza ve Islah Evi’ndeki gençler için büyük fırsatlar sunuyor. Yaklaşık bir yıl süren hafızlık eğitiminin ardından genç hükümlü, Manevi Rehberlik Birimi’nin desteğiyle girdiği sınavı başarıyla tamamladı ve hafızlık belgesini almaya hak kazandı.

Müftü Tarafından Takdim Edildi

Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş, Cezaevi Vaizi Davut Yıldız aracılığıyla genç hükümlüye hafızlık belgesini takdim etti. Yetkililer, manevi eğitimlerin gençlerin rehabilitasyon sürecine önemli katkı sağladığını vurguladı. Cezaevi idaresi ise bu tür başarıların diğer hükümlülere örnek teşkil ettiğini belirtti.

Benzer Çalışmaların Artarak Devam Edeceği Bildirildi

Yetkililer, bu tür eğitim programlarının yalnızca dini bilgi kazandırmakla kalmayıp, gençlerin disiplin, sorumluluk ve özgüven gelişiminde de etkili olduğunu ifade etti. Türkiye’deki çocuk cezaevlerinde ilk kez gerçekleştirilen hafızlık başarısının ardından, benzer projelerin artarak devam edeceği duyuruldu.

o sohbet