USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da esnaflardan bakkal ve büfelere çağrı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bazı esnaflar, son dönemde çocukların sigara ve alkollü ürünlere daha erken yaşlarda ulaşmasından duydukları endişeyi dile getirdi. Esnaflar, özellikle bakkal ve büfe işletmecilerine 18 yaşından küçüklere bu ürünlerin satılmaması konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Diyarbakır’da esnaflardan bakkal ve büfelere çağrı

Sur ilçesinde iş yeri bulunan esnaflar, çevrede zaman zaman küçük yaştaki çocukların sigara veya alkollü ürünlerle karşılaştıklarını ve bu durumun toplum açısından ciddi bir sorun olduğunu ifade etti.

Esnaflar, yasal olarak 18 yaşından küçüklere tütün ve alkollü ürünlerin satışının yasak olduğunu hatırlatarak, işletme sahiplerinin bu konuda daha dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

“Çocukların ulaşmasını engellemek bizim elimizde”

Küçük yaştaki çocukların bu ürünlere kolay şekilde ulaşmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirten bir esnaf, denetimlerin yalnızca büyük marketlerle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.

Esnaf, “Bazen çocukların sigara ya da alkol kullandığını görüyoruz. Bu yaşta bunlarla karşılaşmaları gerçekten üzücü. 18 yaş altına satış zaten yasak. Büyük işletmelerde bu konuda daha fazla dikkat ediliyor. Ancak mahalle aralarındaki bakkal ve büfelerde de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor” dedi.

“Bir çocuğun geleceği söz konusu”

Çocukların küçük yaşta sigara ve alkole başlamasının ilerleyen dönemlerde daha büyük sorunlara yol açabileceğini belirten esnaflar, işletme sahiplerinin sadece ticari açıdan değil, toplumsal sorumluluk açısından da hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Esnaf, “Bir çocuğun gelip sigara istemesi karşısında bunu satmamak gerekiyor. Belki o an bir satış kaybedilmiş olur ama ortada bir çocuğun sağlığı ve geleceği var. Çocuklara satılmazsa en azından bu ürünlere ulaşmaları zorlaşır” ifadelerini kullandı.

Küçük işletmelere de denetim talebi

Esnaflar, 18 yaşından küçüklere tütün ve alkollü ürün satışının önüne geçilmesi için bakkal ve büfelerdeki denetimlerin de artırılmasını istedi.

Denetimlerin caydırıcı olması gerektiğini belirten esnaflar, işletme sahiplerinin de herhangi bir yaptırımla karşılaşmamak için değil, çocukların korunmasına katkı sunmak amacıyla kurallara uymasının önem taşıdığını dile getirdi.

Esnaflar, “Yetkililer denetimlerini sürdürsün, işletme sahipleri de bu konuda hassas davransın. Çocukların bu ürünlere ulaşmasını engellemek hepimizin sorumluluğu” çağrısında bulundu.

o sohbet