USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır'da Kenevir tarlalarına havadan ve karadan baskın

Diyarbakır'da Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 25 bin 625 kök kenevir ele geçirildi. İHA ve polis helikopterinin de destek verdiği çalışmada, bitkilerin yaklaşık 5 ton skunk/esrar elde edilebilecek miktarda olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da Yasadışı kenevir ekimine yönelik yürütülen operasyonlarda önemli miktarda kenevir ele geçirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen çalışmada, toplam 25 bin 625 kök kenevir tespit edilerek imha edildi.

10 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyona, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yanı sıra Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Havacılık Şube Müdürlüğü ve diğer polis birimleri de destek verdi.

Ekiplerin yürüttüğü arama ve tarama faaliyetlerinde, yasadışı olarak ekildiği belirlenen kenevir alanları tek tek tespit edildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen 25 bin 625 kök kenevirin yaklaşık 5 ton skunk/esrar elde edilebilecek miktarda olduğu bildirildi.

Havadan da takip edildi

Geniş bir alanda gerçekleştirilen çalışmalarda ekiplerin arazi taramasına İnsansız Hava Araçları (İHA) ve polis helikopteri de destek sağladı. Havadan yapılan görüntüleme ve takip çalışmalarıyla tespit edilen bölgelerde ekipler tarafından arama gerçekleştirildi.

Ele geçirilen kenevirler, ekipler tarafından yerinde imha edildi.

Yetkililer, yasadışı uyuşturucu ekimi ve üretimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirterek operasyonların kararlılıkla devam edeceği mesajını verdi.