Ana içeriğe geç

Diyarbakır’da kırmızı ışıkta sürücüler zor anlar yaşıyor

Kentin birçok noktasında kırmızı ışıkta bekleyen araçların önüne çıkarak cam silen çocuklar ile dilencilik yapan kadın ve erkekler, sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Diyarbakır’da kırmızı ışıkta sürücüler zor anlar yaşıyor

Diyarbakır’da trafik ışıklarının bulunduğu bazı kavşaklarda cam silen çocuklar ile dilencilik yapan kişilerin oluşturduğu durum, sürücülerin gündemine geldi. Kırmızı ışıkta duran araçların arasına giren kişilerin, sürüş güvenliğini olumsuz etkileyebildiği belirtiliyor.

Sürücüler, özellikle araçların önünde ve çevresinde dolaşan çocuklar ile diğer kişilerin görüş alanını daralttığını ifade ediyor. Yeşil ışığın yanmasıyla birlikte hareket eden araçlarda sürücülerin önlerini kontrol etmekte zorlanabildiğini belirten vatandaşlar, bu durumun kaza riskini artırabileceğine dikkat çekiyor.

Yetkililerden kalıcı çözüm talebi

Trafik ışıklarında yaşanan sorunun yalnızca sürücüleri değil, araçların çevresinde bulunan çocukları da tehlikeye attığını dile getiren vatandaşlar, ilgili kurumların konuyla ilgilenmesini istiyor.

Sürücüler, kavşaklarda gerekli denetimlerin artırılmasını ve özellikle çocukların trafik içerisinde risk altında kalmasını önleyecek adımlar atılmasını talep ediyor. Kentte trafik güvenliğinin sağlanması için soruna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden çalışma bekliyor. 

E-Gazete
02.11.2026 Tarihli Gazetemiz
Daha fazla yükle