USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da Narin Güran Davasında Yeni Gelişme

Diyarbakır’da kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran cinayeti davasında yeni bir gelişme yaşandı. Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına karşı Cumhuriyet savcılığı tarafından Yargıtay’a temyiz başvurusu yapıldı.

Diyarbakır’da Narin Güran Davasında Yeni Gelişme

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davada verilen cezaya yönelik itiraz süreci başladı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı adına duruşma savcısı Özge Nida Polat tarafından hazırlanan temyiz dilekçesi, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne gönderilmek üzere Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Mahkeme, 16 Nisan 2026 tarihinde görülen karar duruşmasında, Narin Güran’ın cansız bedenini dere yatağına sakladığını itiraf eden komşu Nevzat Bahtiyar’ı “nitelikli kasten öldürmeye yardım” suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Savcılık ise verilen cezanın yetersiz olduğu gerekçesiyle kararı temyiz etti.

Kamera Kayıtları ve Toprak İncelemesi Dosyada Yer Aldı

Temyiz dilekçesinde olay gününe ilişkin dikkat çeken teknik detaylara da yer verildi. Soruşturma kapsamında Tavşantepe Mahallesi karşısındaki bir çiftliğin güvenlik kamerasında, 21 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.41’de şüpheli bir aracın bölgeye giriş yaptığı belirtildi.

Aynı aracın yaklaşık üç dakika sonra Eğertutmaz Deresi yakınındaki toprak yolda durduğu, 38 dakika 11 saniye boyunca bölgede kaldıktan sonra ayrıldığı ifade edildi. Yapılan incelemelerde söz konusu aracın Nevzat Bahtiyar’ın kullanımında olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Dosyada ayrıca, Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın kullandığı araçlardan alınan toprak örneklerinin Van Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından incelendiği ve numunelerin birbiriyle benzerlik gösterdiğinin raporlandığı aktarıldı.

Baz Kayıtları ve Bilirkişi Raporları Dikkat Çekti

Savcılığın temyiz başvurusunda daraltılmış baz kayıtları, analiz raporları ve bilirkişi incelemelerinin de Nevzat Bahtiyar’ın olayla bağlantısını desteklediği vurgulandı.

Raporda, Salim Güran’ın olay günü Arif Güran’ın evi ve çevresinde bulunduğu, ev ile ahır arasında hareketlilik yaşandığı, aynı süreçte Nevzat Bahtiyar’ın da evde bulunduğunun teknik verilerle tespit edildiği belirtildi. Olay sırasında evde Yüksel Güran ile Enes Güran’ın da bulunduğu ifade edildi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran davada gözler şimdi Yargıtay’ın vereceği karara çevrildi.

KAYNAK: İHA

o sohbet