USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da sokakları terk edilmiş araçlar işgal ediyor

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bazı sokaklarda uzun süredir aynı noktada bekleyen ve kullanılmadığı belirtilen hurda araçlar vatandaşların tepkisine neden oldu. Mahalle sakinleri, çevrede görüntü ve alan kirliliğine yol açan araçların kaldırılmasını istiyor.

Diyarbakır’da sokakları terk edilmiş araçlar işgal ediyor

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bazı sokaklarda uzun süredir hareket ettirilmeden bekletildiği belirtilen hurda araçlar, vatandaşların gündeminde.

Mahalle sakinlerinin ifadelerine göre, kullanılamaz durumda olduğu belirtilen bazı araçlar aylardır, hatta bazıları yıllardır aynı noktada bulunuyor. Araçların zaman içerisinde farklı bir yere park edildiğine dair herhangi bir gözlemde bulunmadıklarını belirten vatandaşlar, durumun artık kalıcı bir çözüme kavuşturulmasını istiyor.

“Aylardır aynı yerde duruyor”

Araçların uzun süredir sokaklarda beklediğini belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak kullanılmayan araçların tespit edilmesini ve gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.

Vatandaşlar, “Bu araçlar aylardır, hatta bir tanesi yıllardır burada aynı konumda duruyor. Hiçbir zaman farklı bir konuma park edildiğini veya orada olmadığını görmedik. Terk edilmiş hurda araçlar zaten kullanılacak, trafiğe çıkabilecek durumda da değiller. Buna bir çözüm getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Vatandaşlar kalıcı çözüm bekliyor

Sokaklarda uzun süre bırakılan ve kullanılmadığı belirtilen araçların hem çevre düzeni hem de kent estetiği açısından sorun oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar, ilgili kurumların bölgede inceleme yapmasını istedi.

Mahalle sakinleri, terk edilmiş ve kullanılamaz durumdaki araçların tespit edilerek kaldırılmasıyla sokakların daha düzenli hale geleceğini belirterek yetkililerden kalıcı bir çözüm beklediklerini dile getirdi.

o sohbet