USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır'ın Ortasındaki Doğal Ürünler Fuarına Yoğun İlgi

Diyarbakır’ın merkez noktalarından biri olan Ofis Sanat Sokağı’nda kurulan doğal ürünler fuarı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır'ın Ortasındaki Doğal Ürünler Fuarına Yoğun İlgi

Diyarbakır’ın merkez noktalarından biri olan Ofis Sanat Sokağı’nda kurulan doğal ürünler fuarı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin farklı illerinden gelen üretici ve esnafların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, hem alışveriş hem de sosyal etkileşim ön plana çıktı.

Netglobal Fuarcılık sahibi Mehmet Zor, gazetemize yaptığı özel açıklamada etkinliğin tamamen ücretsiz olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:“Diyarbakır’da Sanat Sokağı’na geldik. Burada esnafların iş birliğiyle Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal ürünleri Diyarbakır’a getirdik. Düzenlediğimiz etkinlikler tamamen ücretsiz. Her gün farklı etkinlikler yapılıyor. Kim rahatsız oluyor bilmiyorum ancak vatandaşlarımız oldukça memnun. Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşabiliyorlar. Bizler burada olmaktan mutluyuz.”

Zor, gerekli resmi izinlerin alındığını ancak Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili süreçten haberdar olmadıklarını da belirterek, “Bilgimiz olsaydı oraya da danışırdık. Yaklaşık 35 esnaf 1500 kilometre yol kat ederek buraya geldi. Bu emeğin karşılıksız kalması Diyarbakır’a yakışmaz” dedi.

Vatandaşlardan fuara tam not

Fuara katılan vatandaşlar da etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaş Ayşe Yılmaz, fuarın konumunun erişilebilir olmasının önemli bir avantaj olduğunu belirterek şunları söyledi:“Bence çok güzel bir fuar. Özellikle bu kadar merkezi bir noktada olması bizi çok mutlu etti. İstediğimiz birçok ürünü bir arada bulabiliyoruz. Diyarbakır’da bu tür etkinliklerin artmasını istiyoruz.”

Bir diğer ziyaretçi Rojda Çakmak ise etkinliğin hem aileler hem de şehir için önemli olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızla birlikte geldik. Türkiye’nin farklı bölgelerinden ürünleri burada görmek çok güzel. Bu tür organizasyonlar şehrin tanıtımı ve gelişimi açısından büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Esnaftan yoğun katılım ve destek

Fuara katılan Diyarbakırlı esnaf Uğur Işık, etkinliğin hem ticari hem de sosyal açıdan olumlu katkı sağladığını belirtti:

“Diyarbakır’da mağazam var ve fuara katılmak istedim. Burada hem kendi ürünlerimizi tanıtıyoruz hem de kampanyalı satışlar yapıyoruz. Diyarbakır’da düzenlenen fuar ve festivallere talep oldukça yüksek. Bu durum hem vatandaşlar hem de esnaf için önemli bir fırsat.”

“Sanat sokağı ailelerin uğrak noktası oldu”

Ofis Sanat Sokağı’nda işletmecilik yapan Melik Fırat Medeni ise fuarın bölgeye canlılık kazandırdığını ifade etti:

“Yaklaşık 6 yıldır esnafım. Daha önce bu sokağa ailelerin pek geldiğini görmüyorduk. Ancak bu etkinlik sayesinde sokak hareketlendi. Aileler gelip geziyor, vakit geçiriyor. Bizler de bu durumdan oldukça memnunuz. Yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum. Tüm vatandaşlarımızı sokağımıza davet ediyoruz.”

Renkli görüntüler oluştu

Fuarda vatandaşlarla birebir iletişim kuran organizasyon yetkilileri, zaman zaman eğlenceli anların yaşanmasına da vesile oldu. Mehmet Zor’un mikrofonla vatandaşlara “Burada olmamızdan memnun musunuz?” sorusunu yöneltmesi, samimi ve renkli görüntüler oluşturdu.

Diyarbakır Ofis Sanat Sokağı’nda düzenlenen doğal ürünler fuarı, hem ekonomik hareketlilik hem de sosyal canlılık açısından kente katkı sunmaya devam ediyor. Yetkililer, etkinliklerin önümüzdeki günlerde de farklı konseptlerle süreceğini belirtti.