Meteoroloji, 15 Ekim Perşembe günü Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğini duyurdu. Diyarbakır’ın kuzey ve doğusundaki 12 ilçede de etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı uyarı yapıldı.
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 5 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, 15 Ekim Perşembe günü ilk saatlerden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Diyarbakır’da 12 ilçe için uyarı
Meteoroloji’nin açıklamasına göre, yağışların Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt genelinde, Diyarbakır’ın ise kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.
Diyarbakır’da Kocaköy, Çüngüş, Ergani, Hazro, Lice, Eğil, Çermik, Dicle, Hani, Kulp, Silvan ve Bismil ilçelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.
Sel ve su baskını riskine dikkat
Aralıklarla etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli yağışların günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği belirtildi. Meteoroloji, ani sel ve su baskını başta olmak üzere yıldırım, hortum oluşma riski, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgâr gibi tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.
Açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceğine de dikkat çekilerek vatandaşların ve sürücülerin gerekli tedbirleri alması istendi.













