<div data-end="476" data-start="398"><strong data-end="476" data-start="398">Elazığ Palu’da Ata Tohumu ile Yetiştirilen Doğal Dev Kabaklar İlgi Görüyor</strong></div> <div data-end="745" data-start="478">Elazığ’ın Palu ilçesinde, yüzyıllardır aynı geleneksel yöntemlerle yetiştirilen dev kabaklar, doğal ortamda büyütülüp, kimyasal ilaç kullanılmadan tamamen organik olarak tüketicilere sunuluyor. Ata tohumlarından elde edilen bu kabaklar, 35 kiloya kadar ulaşabiliyor.</div> <div data-end="745" data-start="478"></div> <div data-end="964" data-start="747">Palu ilçesindeki köylerde, bölge halkı geleneksel yöntemlerle tarım yapmayı sürdürüyor. Kimyasal tarım ilaçlarından uzak durarak, yalnızca bol su ile yetiştirilen bu dev kabaklar, yerel pazarlarda yoğun ilgi görüyor.</div> <div data-end="1328" data-start="966">İlçe merkezinde kabakları satan esnaflardan Arif Meydan, “Bu kabaklar tamamen organik. 100 yıllık ata tohumu kullanarak yetiştiriyoruz. Hiçbir tarımsal ilaç kullanmadan, sadece bol su vererek büyütüyoruz. Kabaklar 35 kiloya kadar ulaşabiliyor ve tamamen doğal ürünler. Özellikle tatlı yapımında tercih ediliyor. Kilosu ise 15 liradan satılıyor” şeklinde konuştu.</div> <div data-end="1660" data-start="1330">Palu’da yetişen bu kabaklar, hem sağlık açısından faydalı hem de lezzetli. Kabak tatlısı, bu doğal ürünlerin en çok tercih edilen kullanım şekillerinden biri olurken, aynı zamanda sindirim sağlığına da katkı sağladığı biliniyor. Bölgede yetiştirilen bu dev kabaklar, organik ürünlere ilgi duyanlar için cazip bir seçenek sunuyor.</div> <div data-end="1813" data-start="1662">Yerel üreticiler, bu geleneksel tarım yöntemlerini gelecek nesillere aktarmayı ve organik ürünlerin değerini daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlıyor.</div> <div data-end="1813" data-start="1662"></div> <div data-end="1813" data-start="1662">KAYNAK: İHA</div>