USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Gözlük ve Lenslere Veda Etti

Memorial Dicle Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurlarının tedavisinde kullanılan son teknoloji SMILE lazer yönteminin, hastalara kısa sürede gözlüksüz ve lenssiz bir yaşam sunduğunu açıkladı.

Gözlük ve Lenslere Veda Etti

Teknolojinin günlük yaşamda daha fazla yer almasıyla birlikte göz sağlığı sorunları da her yaş grubunda yaygınlaşmaya başladı. Özellikle telefon, tablet ve bilgisayar ekranlarına uzun süre maruz kalınması, miyop ve astigmat gibi kırma kusurlarının görülme sıklığını artırıyor. Uzmanlar, bu sorunların artık çocukluk çağlarında da daha sık ortaya çıktığına dikkat çekiyor.

Memorial Dicle Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, gözlük veya kontakt lens kullanmak istemeyen hastalar için uygulanan refraktif cerrahi yöntemlerinin son yıllarda büyük gelişim gösterdiğini söyledi.

Kırma kusurlarının tedavisinde kornea yapısının yeniden şekillendirilebildiğini veya göz içi mercek uygulamalarının tercih edilebildiğini belirten Ekmekçiler, estetik kaygılar ve yaşam konforu nedeniyle birçok hastanın gözlük ve lenslerden kurtulmak istediğini ifade etti.

Lazerle gerçekleştirilen göz ameliyatlarının yaklaşık 30 yıldır uygulandığını hatırlatan Ekmekçiler, ilk dönemlerde kullanılan PRK yönteminin zaman zaman ağrı ve kuruluk gibi şikayetlere neden olabildiğini söyledi. Daha sonra geliştirilen LASIK tekniğinin hastalara daha konforlu bir iyileşme süreci sunduğunu belirten uzman doktor, teknolojinin son aşamasında ise SMILE yönteminin öne çıktığını kaydetti.

SMILE tekniğinde göz yüzeyinde flep adı verilen kapakçığın oluşturulmadığını vurgulayan Ekmekçiler, lazer yardımıyla göz içerisinde küçük bir düzeltme yapıldığını ve hastaların kısa sürede günlük yaşamlarına dönebildiğini dile getirdi. Bu yöntemin son yıllarda yoğun talep gördüğünü belirten Ekmekçiler, hastaların ertesi gün gözlüksüz ve lenssiz bir yaşama adım atabildiğini ifade etti.

Her hastanın bu operasyon için uygun olmadığını da hatırlatan Ekmekçiler, cerrahi öncesinde detaylı göz muayenesi ve tetkiklerin büyük önem taşıdığını söyledi. Uygun olmayan vakalarda göz içi mercek değişimi veya mevcut merceğin üzerine ek mercek yerleştirilmesi gibi alternatif yöntemlerin değerlendirilebildiğini aktardı.

Tedavi için belirli kriterlerin bulunduğunu belirten Ekmekçiler, hastaların 18 yaşını doldurmuş olması gerektiğini, son bir yıl içerisinde göz numaralarının sabit kalmasının önemli olduğunu ve operasyonun hastanın kendi talebi doğrultusunda planlandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA